Gå til innhold

Aniskringler eller lauper om du vil


Anbefalte innlegg

Skrevet

6 dl melk

50 g gjær

ca 150 g margarin

3-5 ss farin

4-5 ts anis eller mer

ca 750 g hvetemel

 

Forhev godt, Trill ut lengder på ca 38 cm og form små kringler. Etterhev over damp, pensle og stek på 250 grader (varmluft 200 grader) i ca 10 minutter. Kan også formes som boller.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tenkte jeg bare skulle nevne at ekte lauper skal bakes med rugmel (ca 1 del rugmel til 2 deler hvetemel). Det smaker i allefall helt nydelig. :-)

Skrevet

Takk for tips! Fra hvilken landsdel stammer lauper fra?

Skrevet

Så vidt jeg vet er de trønderske. Vi hadde det også i Nord-Norge da jeg vokste opp, men jeg har aldri sett det på vest- eller østlandet.

Skrevet

Da vet jeg det. Jeg lærer stadig noe nytt!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...