Gjest Skrevet 3. oktober 2008 #1 Skrevet 3. oktober 2008 6 dl melk 50 g gjær ca 150 g margarin 3-5 ss farin 4-5 ts anis eller mer ca 750 g hvetemel Forhev godt, Trill ut lengder på ca 38 cm og form små kringler. Etterhev over damp, pensle og stek på 250 grader (varmluft 200 grader) i ca 10 minutter. Kan også formes som boller.
Lemonia Skrevet 5. oktober 2008 #2 Skrevet 5. oktober 2008 Tenkte jeg bare skulle nevne at ekte lauper skal bakes med rugmel (ca 1 del rugmel til 2 deler hvetemel). Det smaker i allefall helt nydelig. :-)
blond Skrevet 5. oktober 2008 #3 Skrevet 5. oktober 2008 Takk for tips! Fra hvilken landsdel stammer lauper fra?
Lemonia Skrevet 6. oktober 2008 #4 Skrevet 6. oktober 2008 Så vidt jeg vet er de trønderske. Vi hadde det også i Nord-Norge da jeg vokste opp, men jeg har aldri sett det på vest- eller østlandet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå