edvina har fått en gutt Skrevet 28. september 2008 #1 Skrevet 28. september 2008 Er det noen av dere som har oppskrift? Jeg har lett etter dette overalt men finne ikke. Tenkte å lage i november/desember å gi i gaver til jul.
Ursula Tatjana Skrevet 29. september 2008 #4 Skrevet 29. september 2008 JULEFLESK 1kg sukker 2 1/2 dl vann -varmes opp til kokepuktet 75 g gelatinpulver 1/2 dl vann - løses opp 3ts sitronsyre (pulver) 1 bs ananas essens kontidorfarge Fant denne oppskrifta ii ei gammel kokebok , vet ikke hva bs står for... mer kan jeg ikke hjelpe, lykke til! :-)
Ursula Tatjana Skrevet 29. september 2008 #5 Skrevet 29. september 2008 Glemte å skrive at du må rulle bitene i melis etter oppskjæring så de ikke klistrer seg...
ChellBell - har født! Skrevet 29. september 2008 #6 Skrevet 29. september 2008 bs er barneskje litt større enn ts
temine Skrevet 29. september 2008 #7 Skrevet 29. september 2008 Hehe, var ikke kkurat dette jeg så for meg når du spurte etter juleflesk...så for meg noen ekle fleskeklumper ala picles eller noe jeg...hihi;) Dette kan jo være godt, kanskje noe jeg prøver og:D
edvina har fått en gutt Skrevet 29. september 2008 Forfatter #8 Skrevet 29. september 2008 tusen takk, du er en engel:)
ChellBell - har født! Skrevet 29. september 2008 #9 Skrevet 29. september 2008 Samme her, temine! Jeg ble så nysgjerrig på hvem som i all verden ville lage flesk liksom ... Det høres jo veldig godt ut da! Smaker det bare som geleklumper?
Ursula Tatjana Skrevet 29. september 2008 #10 Skrevet 29. september 2008 He he..Barneskje ja...så klart, nå føler jeg meg lur, det visste jeg vel egentlig!
edvina har fått en gutt Skrevet 29. september 2008 Forfatter #11 Skrevet 29. september 2008 smaker som deilige gelebiter, litt seigere enn vanlig gele...barndoms drømmen min dette....
ChellBell - har født! Skrevet 29. september 2008 #12 Skrevet 29. september 2008 hehe, så koselig! Jeg prøvde å google på det for å finne noen bilder, men fant ingenting
edvina har fått en gutt Skrevet 4. desember 2008 Forfatter #13 Skrevet 4. desember 2008 noen som vet hvor lenge og hvordan jeg oppbevarer disse?
Elisa ♥2 barnsmor♥ Skrevet 4. desember 2008 #14 Skrevet 4. desember 2008 Juleflesk: 1 kg sukker 1/2 liter vann 11 pl. gelatin 2 pk. gelatinpulver 1 pk. sitronsyre (ca 25-30g) Essens Farge Sukker til å "tørke" geleen i Sukker, gelatinpulver og vann kokes opp i 15 min., ha alt i gryten mens det er kaldt. NB. Det koker lett over, så det er en fordel med stor gryte Etter 15 min. koking tas gryten av varmen, ha i syren og ferdig bløtede gelatinplater. Røres godt ut. Fordeles i skåler og ha så oppi essens og farge. Dette må smakes frem, men ca 1 - 2 ts essens i hver skål ( ca 4 forskjellige smaker), det skal være ganske sterk smak når det er flytende. Geleen hellis i bakepapirkledde fat / skåler. La det stå i kjøleskapet i 1 - 2 døgn. Ha så sukker i en langpanne som geleen vendes i. Klipp opp geleen i passe store biter, dekk godt med sukker. Tørkes i 1 - 2 døgn (ligge romtemperert i sukker i langpannen)
dinadina Skrevet 8. desember 2008 #15 Skrevet 8. desember 2008 Vi fikk bestandig juleflesk i julegave av en venninne av mamma, og det var bortimot julens høydepunkt - så dette må jeg prøve. Men jeg har et spørsmål: Essens vs farge: Er essensen fargeløs, og så må man tilsette konditorfarge?
Yarn Skrevet 8. desember 2008 #16 Skrevet 8. desember 2008 Disse oppbevares f.eks i små metalbokser/kakebokser og gjerne litt kjølig. Tror det er laang holdbarhet på dem, og de varer iallfall t.o.m 20.dag jul, og sikkert til påske og Pleier ha disse hjemme hver jul, nam nam .. men i de siste har vi ikke fått tak i ananasessens, får man det noe sted nå? Noen?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå