Gå til innhold

Hvordan skal jeg forberede biff stroganoff gryte til koldtbord: Lage den halvferdig i forveien, eller lage den helt ferdig, og varme opp på festdagen?


Anbefalte innlegg

Skal bare lage sånn toro-variant. Tenkte å steke kjøttet i dag, og bare lage gryta en time før festen i morgen. Tenkte dette fordi da kan vi vel varme opp gryta enda en gang dersom det blir rester? Eller blir det for mange varmebehandlinger på kjøttet?

 

Og en ting til, dere som har laget biff stroganof fra bunnen av, er det stor forskjell på den og en sånn toro-pose? Burde jeg heller legge meg i selene og lage en fra bunn av?

Fortsetter under...

hei.

 

syntes toro sine gryter er gode,men du kan jo piffe den opp litt med litt ekstra løk,paprika,mais o.l

 

tror jeg hadde lagd den helt ferdig dagen i forveien,og varmet den opp når du skal servere den.

 

håper du skal bruke kjøtt som skal stå og koke en stund,og bruker kjøttkraften til å lage gryten av.

 

det blir nam nam det :-)

Takk. Skal bruke gilde biffkjøtt. Skal jeg bare brune kjøttet lett, og så koke det til det blir mørt?

er det kjøtt i små biter?

 

jeg ville valgt et stort kjøttstykke.

og stek det lett først på alle sider for å lage en stekeskorpe.

så koker du det til det er mørt.

 

jeg syntes kjøttet blir saftigere med et stort stykke i stede for små biter.

Det er en stor flatbiff på ca ett kilo. Og så er det flere mindre på rundt 150 g. Tilsammen 2,5 kg. Ja og så er det et par pepperbiffer i tillegg, men det gjør vel ikke noe:) Hvor lenge skal jeg koke? Og må det være 100 % tint?

nå skal det sies at jeg er ingen ekspert på kjøkkenet :-)

 

men....

 

det bør være tint.

og hvor lenge det skal koke,,hmmmm,det må du nesten bare føle deg frem på.

kanskje rundt et par timer ??

 

ikke hell ut kraften,for den lager du gryta med.

der det står du skal bruke vann,bruker du kraft istede.

Annonse

Heisan

 

Dette er hvordan jeg pleier å gjøre det.

Tar frem alt kjøttet (ferdig tint) og lar det ligge på benken i 2-4 timer (romtemperatur)

Skjærer opp kjøttet i terninger/biter på 1x1 cm (ca) hater store biter i gryteretter. Steker kjøttet og lar det stå å surre i panna mens jeg lager stroganoffposen fra toro.koker aldri kjøttet før jeg har det i gryta, bare langsteker det. Husker ikke helt hva det står på posen i øyeblikket, men bruker 1 hel lettrømme per toropose (bruker ikke fløte/melk) så tilsetter jeg resternde mengde i vann. bruker gjerne 1 dl mindre vann. Og blander du flere poser så hold igjen 1 dl vann pr pose du bruker + 1 dl ekstra (hold igjen). Tilsett heller mer vann når gryta er ferdig hvis du synes den blir for tykk.

 

Oppi gryta tilsetter jeg også 2 ss tomatpure (pr pose)

Skjærer opp litt rød paprika og har oppi.

Skjærer (skiver) opp litt små ferske champignoner og har oppi.

 

Og noen ganger hvis jeg synes gryta ikke har den rette smaken så tilsetter jeg litt basilikum (tørket) og oregano (tørket)

 

 

Og jeg lager gryta dagen før for da smaker den så mye bedre når den blir servert. Smakene får liksom satt seg litt =0)

hvor mange skal du lage til??

 

når vi hadde dåp så lagde jeg og min mor viltgryte fra bunnen av på fredag, og skulle bare varme opp maten på søndag (altså dåpen) dette angret vi på når vi sto midt oppi oppvarminga.... men vi lagde til 30 stk da, å det tok såååååå lang tid å få alt gjennomvarmt, halve dåpsdagen sto jeg på kjøkkenet å varmet mat, fikk ikke tatt bilder eller noe...

 

ville bare si ifra jeg:)

dette er en gryte som er veldig, veldig enkel aa lage fra bunnen av selv, har ikke laget det fra toro pose, saa vet ikke hvordan det er, men jeg ville satsa paa hjemmelaget!!! lag den dagen i forveien, da blir den mye bedre til selve festdagen, naar den faar 'staatt' seg litt smaker det mye, mye bedre!!!

lykke til:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...