Gå til innhold

hvordan legger jeg gelè "lokk" på ostekaken?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jo da det kan du :o)

 

Du lager gele, lar den blir kald og heller den over kaka, som jo har stivnet først.

Og så må jo selvsagt denne bakeformen stå på.

 

Du må ikke la geleen stivne før du tar den på, det forsøkte min søster en gang, og da blir det bare grums.....

Først må jo ostemassen stivne. (Det er jo gele/gelatin i den også)

 

Kok opp 3,5 dl vann. bland 1 pk gele og avkjøl uten å stivne. Hell så "gele-vannet" over den stivnede ostekaka. Nå kan du også drysse masse bær over hvis du vil. Så får du gelelokk med bær inni...gjerne frosne. det går bra. Sett så hele i kjøleskap og la det stivne.

Først lager du bunnen av kjeks og så den mitterste delen som er fromasj aktig,når den er stivnet kan fu helle geleen rett oppå der,men den må være avkjølt.

 

Husk og skær løs kaka fra springformen før du åpner den ellers sprekker geleen.

 

Lykke til.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...