Gå til innhold

hvordan legger jeg gelè "lokk" på ostekaken?


Anbefalte innlegg

Skrevet

kanskje et dumt sp.mål men jeg har aldri gjort det og har lyst til å lage en ostekake men med en gelè lokk oppå..

 

skal jeg la geleen stivne litt för jeg har den oppå? kan ikke helle flytende gelè oppå heller ?

Fortsetter under...

Skrevet

Jo da det kan du :o)

 

Du lager gele, lar den blir kald og heller den over kaka, som jo har stivnet først.

Og så må jo selvsagt denne bakeformen stå på.

 

Du må ikke la geleen stivne før du tar den på, det forsøkte min søster en gang, og da blir det bare grums.....

Skrevet

Først må jo ostemassen stivne. (Det er jo gele/gelatin i den også)

 

Kok opp 3,5 dl vann. bland 1 pk gele og avkjøl uten å stivne. Hell så "gele-vannet" over den stivnede ostekaka. Nå kan du også drysse masse bær over hvis du vil. Så får du gelelokk med bær inni...gjerne frosne. det går bra. Sett så hele i kjøleskap og la det stivne.

Skrevet

Først lager du bunnen av kjeks og så den mitterste delen som er fromasj aktig,når den er stivnet kan fu helle geleen rett oppå der,men den må være avkjølt.

 

Husk og skær løs kaka fra springformen før du åpner den ellers sprekker geleen.

 

Lykke til.

Skrevet

Ostemassen må stå i kjølpskapet 4-6 timer og stivne før du tar på geleen.Avkjøl geleen,men den skal ikke være stiv nei.Skal være flytende når du har den på

Annonse

Skrevet

Nå fikk jeg lyst å lage ostekake, når jeg leste dette innlegget! :-D

 

Snart har mannen bursdag, så da blir det vel en kake eller to, som må bakes:-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...