ellaaa Skrevet 23. september 2008 #1 Del Skrevet 23. september 2008 kanskje et dumt sp.mål men jeg har aldri gjort det og har lyst til å lage en ostekake men med en gelè lokk oppå.. skal jeg la geleen stivne litt för jeg har den oppå? kan ikke helle flytende gelè oppå heller ? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138752263-hvordan-legger-jeg-gel%C3%A8-lokk-p%C3%A5-ostekaken/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
mamma søker barn-har fått 2 Skrevet 23. september 2008 #2 Del Skrevet 23. september 2008 Jo da det kan du ) Du lager gele, lar den blir kald og heller den over kaka, som jo har stivnet først. Og så må jo selvsagt denne bakeformen stå på. Du må ikke la geleen stivne før du tar den på, det forsøkte min søster en gang, og da blir det bare grums..... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138752263-hvordan-legger-jeg-gel%C3%A8-lokk-p%C3%A5-ostekaken/#findComment-138752292 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*surrehue* Skrevet 23. september 2008 #3 Del Skrevet 23. september 2008 Først må jo ostemassen stivne. (Det er jo gele/gelatin i den også) Kok opp 3,5 dl vann. bland 1 pk gele og avkjøl uten å stivne. Hell så "gele-vannet" over den stivnede ostekaka. Nå kan du også drysse masse bær over hvis du vil. Så får du gelelokk med bær inni...gjerne frosne. det går bra. Sett så hele i kjøleskap og la det stivne. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138752263-hvordan-legger-jeg-gel%C3%A8-lokk-p%C3%A5-ostekaken/#findComment-138752308 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Storebror & Lillesøster Skrevet 23. september 2008 #4 Del Skrevet 23. september 2008 Først lager du bunnen av kjeks og så den mitterste delen som er fromasj aktig,når den er stivnet kan fu helle geleen rett oppå der,men den må være avkjølt. Husk og skær løs kaka fra springformen før du åpner den ellers sprekker geleen. Lykke til. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138752263-hvordan-legger-jeg-gel%C3%A8-lokk-p%C3%A5-ostekaken/#findComment-138752319 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thunderstruck Skrevet 23. september 2008 #5 Del Skrevet 23. september 2008 Ostemassen må stå i kjølpskapet 4-6 timer og stivne før du tar på geleen.Avkjøl geleen,men den skal ikke være stiv nei.Skal være flytende når du har den på Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138752263-hvordan-legger-jeg-gel%C3%A8-lokk-p%C3%A5-ostekaken/#findComment-138752333 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ellaaa Skrevet 23. september 2008 Forfatter #6 Del Skrevet 23. september 2008 takk Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138752263-hvordan-legger-jeg-gel%C3%A8-lokk-p%C3%A5-ostekaken/#findComment-138752342 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sweet caramel Skrevet 23. september 2008 #7 Del Skrevet 23. september 2008 Nå fikk jeg lyst å lage ostekake, når jeg leste dette innlegget! :-D Snart har mannen bursdag, så da blir det vel en kake eller to, som må bakes:-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138752263-hvordan-legger-jeg-gel%C3%A8-lokk-p%C3%A5-ostekaken/#findComment-138752382 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå