AO3 Skrevet 22. september 2008 #2 Skrevet 22. september 2008 Det betyr at melk IKKE er varmet opp til en viss temperatur i x antall sekunder. (Burde husket temperatur og tid, men er borte i farta... *rødme*) Denne varmebehandlingen dreper det meste av bakteriene som opprinnelig var i melka, og forlenger holdbarheten. Det meste av melkeprodukter i Norge er laget av pasteurisert melk. Unntaket kan være enkelte oster, spesielt importerte. Husk bare at det at en ost er laget av pasteurisert melk IKKE nødvendigvis betyr at det ikke kan være Listeria i produktet... I kjente risikoprodukter som f.eks. myke oster som brie kan det ha skjedd forurensning av bakterier også ETTER pasteuriseringen, og da er man like langt.
Vil Skrevet 23. september 2008 #3 Skrevet 23. september 2008 Man varmebehandler mat/ drikke til 72 grader og dreper dermed en rekke bakterier uten at det går utover maten. Varmebehandlingen ble oppfunnet av franskmannen Luis Pasteur som nok har reddet mange liv det siste århundret. (levde på 1800 tallet)
Vil Skrevet 23. september 2008 #4 Skrevet 23. september 2008 ..og eksempel på produkt: "alt" kan pasteuriseres som ikke allerede er kokt (som feks. syltetøy), altså juice, ost, melk, ost, øl. Bare å begynne å lese bakpå pakkene.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå