Mortiletbittelitenurk Skrevet 17. september 2008 #2 Skrevet 17. september 2008 Bruke mørk buljong, evt sukkerkolør i tillegg?
Gjest Skrevet 17. september 2008 #3 Skrevet 17. september 2008 Det er ikke vanlig brunssaus altså? Har ikke sukkerkulør i hus, hadde håpet på å slippe å dra til butikken. Finner ikke noen oppskrift på nettet.
Mortiletbittelitenurk Skrevet 17. september 2008 #4 Skrevet 17. september 2008 Når jeg "jevner" lapskausen, pleier jeg å ha i sukkerkulør og mørk buljong, men det går sikkert an å lage brunsaus også... Denne fant jeg på internett: Brun lapskaus Antall porsjoner: 10 Ingredienser: 1 kg mørt kjøtt 2-2,5 kg kokefaste poteter 2 gulrøtter Litt sellerirot 2 store purreløk salt og pepper buljongulver eller terning vann Tilberedning: Skrell poteter og skjær dem i små terninger. Legg de over i en kjele med kaldt vann etter hvert. Skyll og rens kjøttet for sener og fett. (Eller bruk ferdig kjøtt i terninger.)Skjær i små terninger og stek godt i pannen litt av gangen strø på salt og pepper. Hell over vann så det såvidt dekker kjøttet og tilsett 2 ts buljongpulver i hver omgang. Kokes opp og has over i en stor kjele etterhvert. Legg i 1 skivet purreløk i kjelen. La alt koke ca 15 minutter . Sil av potetterningene og ha dem i gryten. Legg i selleri og gulrotterninger og den siste purren i skiver. La alt koke til grønnskakene er ferdige. Smak til om du har nok buljong, salt og pepper. Jevne lapskausen. Det er mange måter å jevne lapskausen. Jeg gjør det enklest, dvs. at jeg tar opp noen poteter fra gryten, legger på et fat, moser dem med gaffel, så tilbake i kjelen. Ellers går det greit å blande ut litt maizenamel med litt kaldt vann og ha oppi. Prøv deg frem til ønsket konsistens. Rør inn sukkerkulør for mørkere farge.
Mortiletbittelitenurk Skrevet 17. september 2008 #5 Skrevet 17. september 2008 Du kan selvfølgelig få linken: http://matmons.net/visoppskrift.asp?id=692 Søk på "brun lapskaus" på google...
Gjest Skrevet 17. september 2008 #6 Skrevet 17. september 2008 JA det var egentlig den jeg fant også. Takk for svar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå