Gå til innhold

Hva slags kjøtt bruker dere i lapskaus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg bruker mest salt svinekjøtt.

Men hva synes dere er best? Og kan man ha ulike typer kjøtt oppi, for eksemåel både svin og storfe?

 

HVilke grønnsaker liker dere å ha i?

Skrevet

pølsekjøtt, hi hi hi

og frosne grønnsaker, jevner med potetmos.

 

Fysj, for ei husmor jeg er, kan ikke en gang lage lapskaus, og det som er så godt!

Skrevet

Jeg bruker alt mulig.

Kjøper aldri kjøtt til lapskaus, men lager det når jeg har rester etter steker, biffmiddager osv.

På det "fineste" har jeg laget lapskaus av indrefilet av okse, hi hi hi.

Skrevet

bankekjøtt tror jeg mormor kaller det...er noestorfekjøtt av slag. LIker IKKE svin o.l. i lapskaus.

Skrevet

Jeg bruker rester etter søndagsmiddagene jeg. (dersom vi har hatt steik e.l) Syns egentlig det er best med storfe, men i lapskausen går det meste ann. Dersom det er saus igjen fra søndagsmiddagen bruker jeg den også, syns det er veldig godt med brun lapskaus.

 

Jeg bruker poteter, gulrøtter, kålrabi og purre.+eventueller andre rester jeg har i kjøleskapet (blomkål, brokoli ol.)

Skrevet

i dag skal jeg gjøre det veldig enkelt og bruke pølse :) Ferdig frossen pose, litt ekstra gullerot og pølse.

Gjest Gul stjerne
Skrevet

Jeg liker salt el røkt svin, og salt tørket lam. Bacon el flesk er også godt å blande i.

Sellerirot er et must, ellers bruker jeg gulrot, kålrot, potet, løk, purre.

Skrevet

fra spøk til revolver...

Når mamma lager lapskaus bruker hun saltkjøtt av storfe eller sau, poteter, kålrot, gulrøtter og purre. Jeg synes også det er kjempegodt med sellerirot.

 

Og så skal lapskaus være lys, liker ikke med brun saus i!

Skrevet

Lager den også slik som mamman_til_trolla! :-) Enkelt og godt. Det er så greit å ha kjøttpølser eller kalkunpølser og en pose grønnsaker i fryseren som man kan slenge sammen hvis man ikke har planlagt noe annet..

Skrevet

Nam nam, takk for gode innspill!

Jeg liker den best lys.¨

 

Liker dere at den er grøtet eller ikke? Jeg liker den best littegranne grøtet, men det er kanskje ikke så mange andre sopm gjør det?

Skrevet

Lys lapskaus MÅ være grøtete :o) ellers blir det grønnsakssuppe...

Skrevet

Vi bruker oksekjøtt (flatbiff/bankekjøtt/ytrefilet/indrefilet), kutter det i terninger, og steker litt og litt med salt og pepper i endel melange. Har det så over i kjelen. Koker ut panna for hver gang med 1-2dl vann og har det også over i kjelen.

 

Så bruker vi poteter, gulerøtter og løk. Bruker også et par kjøttbulljongterninger.

 

Etter noen timer så har man supergod lapskaus :-)

Skrevet

Jeg bruker ytrefilet av svin. Strimler det opp, før jeg bruner det i jernpanne..Har i vann, 2 buljongterninger, og litt sukkerkulør, og lar det putre i et par timer til kjøttet er mørt! På slutten av koketiden tilsetter jeg frossen lapskausblanding! og så er Natvigs krydderblanding et must:) Nå fikk jeg lyst på lapskaus:))

Skrevet

kjøper lapskauskjøtt i sverige.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...