Gå til innhold

Lavkarbo - hva spiser dere i stedet for brød?


Anbefalte innlegg

Jeg trenger å gå ned i vekt og ser at mange har effekt av å spise mindre karbohydrater.

 

Siden jeg er veldig glad i pasta, ris og brød er jeg innmari usikker på hva jeg skal spise i stedet. Blir liksom ikke helt mett av bare salat til lunch...

 

Noen tips fra dere som er erfarne her inne?

Fortsetter under...

mye salat med skinke, egg, ost og/eller bacon. Steker champignon, kjøtt (mye kylling) med brokkoli og blomkål. Omelett med bacon. Det finnes mange bra oppskrifter, se andre lenker her på forumet....

Jeg er egentlig veldig glad i brød og pasta, men har ikke savnet dette de snart 4 ukene jeg har kuttet ut dette :-)

Det finnes en brødmix du kan kjøpe som kan erstatte feks pizzabunn, men jeg har ikke prøvd denne...

Spiser brød jeg tilt ross for lavkarbo, men kun fullkorn. Samme med pasta, kun fullkorn pasta og basmati ris..

 

Men har fått tips om havregryn og det funker bra på meg, er lengre mett av en skål havregryn med melk og jordbær enn ved brød.

Annonse

For min del hadde jeg blitt gal av kaninmat og egg, jeg liker ikke omelett eller speilegg osv.

 

Så trickset er å finne noe du kan leve hele livet med, det kan man neppe hvis man tror at man skal kutte ut alt brød, pasta osv.

 

Kunsten er å holde vekten og sukk,d et er mye vanskeligere enn å kun bli kvitt den

Når du kutter drastisk i karbohydratmengden bør du øke med fett. Balansen her er viktig.

 

Når det gjelder hva man spiser i stedet for brød så kommer det litt an på hvor hardnakket lavkarbokost du kjører. På generell lavkarbo kan du jo spise f.eks. knekkebrød eller rugsprø av og til, til og med "riktig" brød om du er på lindbergkosthold. På ketolysekur kan du ikke spise noe sånt, og da lager man seg erstatningsbrød mens man er på kur.

 

Det er forskjell på å være på intensiv kur for en periode, og livsvarig kostholdsomlegging. Vi på ketolysekur er på kur for en viss periode og kutter drastisk i karb.mengden, og når vi har nådd den vekten vi ønsker går vi ikke tilbake til den maten vi spiste før, men går i gang med et kosthold med LITT mer karber, a la fedon lindberg, og dette skal da vare livet ut.

Jeg spiser lavkarbo-brød :o)

Her er oppskriften:

 

Lavkarbo-brød

 

 

Dette trenger man:

8 egg

1 boks Cottage Cheese

1,5dl smeltet meieri smør (150 g)

0,5ts natron

0,5ts salt

100g sesamfrø

200g linfrø

100g kruskakli

Knuser alle sesam og linfrø i hurtigmixer

Setter i gang visping av 7 egg til eggedosis-konsistens

Blander alt det tørre (hadde i 0,5 ts natron)

Mikser/knuser Cottage Cheese og ett egg sammen til en klumpfri røre

Smelter meierismør så jeg har 1,5 dl

Setter i gang kjøkkenmaskina med eltekrok og alt det tørre.

Heller i smør (noe avkjølt) og Cottage Cheese/egg blanding

Har i ”eggedosisen”

Mikser dette godt sammen

Har det oppi 1,5L brødform

Settes i ovnen 190grader i 2 timer

Tar de ut av formen og lar de stå natten over på rist inni ovnen

 

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...