Gå til innhold

Hva med en liten tråd med lavkarbo/ketolysemat?


Anbefalte innlegg

Tenkte vi kunne samle noen oppskrifter eller tips om mat og retter her, er så innmari fort gjort å bli matlei. Så kan man finne litt inspirasjon når matlysta blir elendig. =)) Mine forslag har ikke oversikt over karber (er lat sånn, teller ikke, men tar det på feelingen). Men de er fine utgangspunkt, og kan helt sikkert regnes på.

 

Laksepakke:

To laksefileter krydres etter smak og legges i folie, oppå legges minimais, paprika, rødløk, purreløk og brokkoli i passe biter. Legg ettpar klatter smør på grønnsakene. Pakk sammen og stek i ovnen på 200 gr i ca 20 min. Serveres med rømme.

 

Grateng:

Dette er reinspikka juks. Kjøper blomkål- og brokkoligrateng fra frysedisken, ligger på rundt 3,5 karber pr 100 gr. Har på masse ost og gratinerer. Funker som mellommåltid, kvelds eller tilbehør. Tilsett smårettbacon (skinke og kjøttdeig blir ikke bra) så har man en liten middag.

 

Fiskegryte:

Kok purreløk, minimais, løk og blomkål noen minutter. Tilsett vann, og ha i biter av laks og torsk, blåskjell og reker. Tilsett rømme og fløte, bruk tykningsmiddel (johannes) om det blir tynt. Krydre etter smak.

 

Ostesnax:

Skjær osteskiver å legg på bakepapir (del de gjerne til 3*3cm). Strø grillkrydder, chilipulver og paprikapulver over, etter smak. Sett i ovnen på 200 gr, følg med og ta de ut når osten bobler opp (tar kun ettpar minutter).

 

Kom med flere!!!

Fortsetter under...

dette er blitt min middagsfavoritt.. knallgod å spise kald til lunsj dagen etter også!!!

 

kyllingfileter (4)

creme fraiche, så mye man ønsker (1 boks)

maaasse chicken tandori krydder.. mer enn man tror.

litt brokkoli i mså biter

litt løk

paprika

evt andre ting funker sikkert også oppi

noen never revet ost(alt etter som hvor mye man lager)

 

lett filetene i ildfast form, bland alt det andre i en boks, og hell over filetene.. stek på 200 grader i en liten time ca? KANONGODT!!

serveres gjerne med salat.

Ooh! Den kyllingtandoorisaken har jeg knallyst til å prøve!

 

Her er det ganske kjedelige middager, kjøtt i alle varianter krydres etter smak og behag og så spiser jeg stort sett enten salat eller brokkoli/blomkål til. Men mine to beste mattips er disse:

 

"Pannekaker":

 

6 egg

2 dl cc (cottage cheese)

1 ss olje

2 små ss havregryn

litt kardemomme

1 ss størsukkererstatning (kan sløyfes)

 

Mikses sammen med en stavmikser. Dette blir ca 12 små lapper (steker 3 og 3 i panna om gangen), så jeg har røra i en shakerflaske og har da en rask liten kveldsmat/snack for hele uka i kjøleskapet :o) Regner en liten karb pr lapp.

 

Server med cc og rørte bær, eller kutt ut kardemommen og lag bacon ved siden av.

Kom på ettpar tips til. :-)

 

ICA har en pesto som er knallgod og som har veldig lite karber, husker ikke hvor mange. Men den er av merke ICA altså. God på laks og salat.

 

Også bruker jeg mandler som tilbehør til mye kjøtt, en neve mandler ristes i panna med mye smør, eller skjerpes i ovnen sammen med feks ribbe eller koteletter. Skikkelig godt.

 

Og om du har tilgang på å handle i Sverige så har de mye sauser og dressinger med karber på 1-3 pr 100 gr, bla curry og hvitløk.

Annonse

Hehe, en del... :-S Tror det er 12-14 pr 100 gr, så man kan ikke gå bananas. Men bruker å "time" det slik at jeg spiser lite karber resten av dagen, så får jeg meg en god neve til middag. :-)

 

Og med det samme jeg er her:

Eggesalat:

3 egg, 1/2 boks skinke, en neve småhakket paprika, en neve småhakket løk og vårløk. Dette røres inn i en blanding av rømme og majo (like deler) som er krydret med chilipulver, paprika, pepper og gressløk. Mmmm! Funker fabelaktig som frokost alene, eller som tilbehør til laks, kjøttpålegg eller grillmat.

mm..jeg laget lappene til wollafruen og de var gode. men jeg tror jeg skal kutte ett egg eller to og heller ha litt mer cc. synes det blir litt mye egg og litt for mye omelettsmak. hehe. skal gi beskjed om jeg synes det blir godt eller vondt senere.

 

forøvrig så hadde jeg kanel i og ikke kardemomme, og glemte hele oljen. Stekte i meiersmør da så det spilte ingen rolle.

 

 

 

  • 2 uker senere...

Jeg er så mett!!! :-D

 

Egentlig ganske imot ferdigprodukter, men kom over en fiskegrateng i butikken jeg tenkte å prøve, greit med litt hurtigmat tross alt. Heter Frans Fiskegrateng, og har 4 karber. Og var usannsynlig god!!! Mest fisk, men med en litt syrlig saus, skikkelig smakfull og god. Smørdampa litt grønnsaker til, og både jeg og Guttongen holdt på å trille av stolene. Yammi!!!

 

Sitat Guttongen: "neste gang kjøpe du to, mamma!"

 

 

 

Kom meg tips, idèer og oppskrifter dere og da ;-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...