Gå til innhold

Tilbehør som hummus, guacamole, pesto osv osv osv...


Anbefalte innlegg

Gjest Sauen og dingsen
Skrevet

Hva bruker dere det til? Syns alt sammen er veldig godt, men vet liksom ikke helt hva jeg skal bruke det til...=P Noen gode tips? Evt til annet litt mer spennende tilbehør enn kokte gulrøtter? =P

 

Fortsetter under...

Skrevet

Guacamole bruker vi til meksikansk mat. Pesto er veldig godt til kylling. Også godt i pasta salat.

Skrevet

Hummus er vel det beste i verden!

Brukes til alt, til og med på brød. :D

Gjest Sauen og dingsen
Skrevet

På brød også? =) Jeg er ikke så flink til dette her da...=P

HAr hørt hummus bør brukes til pita f.eks, men hva ellers har man da? Salat og strimlet kjøtt eller?

Skrevet

Jada. Om det er så vanlig, vet jeg ikke.

 

Vi brukte det som pålegg i Israel i alle fall, nam nam.

 

Kan jo bruke det som en slags dip eller dressing også

Skrevet

Pesto bruker vi sjelden ved siden av. Har det mest i ulike retter, særlig pastabaserte, og på sandwicher etc.

 

Guacamole funker til mye, særlig kjøttbaserte Mexico-aktige retter. Også godt til f.eks stekt fisk av en del typer.

 

Hummus går jo til nesten hva det skal være. Særlig retter som også har ris til.

 

Ellers bruker vi mye grønnsaker på ulikt vis; stua rotgrønnsaker med urter, ovnsbakte grønnsaker, wok, pannestekte grønnsaker i marinade etc. Det er f.eks ekstremt enkelt og riktig godt å skjære squash i 1-2 cm skiver, dryppe litt soya- eller teriyakisaus og chili på hver bit og steke kjapt i panne (stek begge sider, til de blir litt myke og gyldne på den sida du dryppa). Aubergineskiver som får renne av seg og stekes med salt og pepper er godis. Spansk omelett er nydelig og funker som tilbehør til mye av fiskeretter eller hvitt kjøtt - du høvler løk og potet i ostehøveltynne skiver og steker i olje i stekepanne til de begynner å bli tyggbare, så heller du over 5-6 egg, demper varmen og lar steke under lokk til den er fast og fin, smaksettes med krydder etter behag og kan fint serveres kald. Tapenade er også godt til mye hvit fisk. Og ulike salater kan jo varieres i det uendelige, prøv å basere f.eks på fersk spinat. Hjemmelaget dressing av yoghurt naturell, litt honning, sitrussaft og urter er yummy til mye av grøntfor.

Annonse

Skrevet

Pesto funker veldig fint som marinade, særlig hvit fisk er nydelig med pesto.

 

Spiser også pesto sammen med mozzarella på pizza.

 

Guacamole spiser vi til mexikansk mat, kommer egentlig ikke på noe annet å spise det til

 

Hummus vet jeg egentlig ikke hva er.. hehe..

Skrevet

Hummus er kjempegodt i ristet/varmt pitabrød sammen med tomat, agurk mm. Godt på brødskiver også, gjerne ristet brød. Godt sammen med falafel også.

Guacamole bruker jeg til dipp avogtil til Doritos eller andre maischips. Bruker også sammen med mexikansk mat.

Pesto på stekt kylling. Pasta med tunfisk, løk, sopp og pesto (stekt/varmet som en saus). Pesto alene på pasta med revet ost.

Nam...

Skrevet

Pesto: brød, pasta, til kjøtt, som "skorpe" på ovnsbakt laks, til ost og vin

 

Guacamole: tex - mex, ogspå suverent til ost og vin

 

Humus: til brød, kjøtt, dipp til grønnsaker

Gjest Sauen og dingsen
Skrevet

Tusen takk for alle supre tips her, dette blir gøy=)

Pila: meget imponert over matkunnskapene dine, skal prøve dette her. Høres jo godt ut alt du nevner, jo! =)

Har hummus i kjøleskapet (nei, den er ikke hjemmelaget - prøvde det en gang og det blei mislykka...). Tror jeg må finne på noe med den i morgen!

Gjest Sauen og dingsen
Skrevet

Trubbel: JE daim le mala alla rosch, alla tequila, echad schteim schelosch! (Hehe, drit i skrivefeilene, kan ikke skrive det!)

Skrevet

Sauen: jeg kan ikke hebraisk assa. Hehe. Får be snuppa oversette i morgen. :P

Gjest Sauen og dingsen
Skrevet

HEhe, det betyr:

Hendene på hodet, hendene på tærne (tror jeg?), hendene på tequila'en, en -.to -tre! =)

Annonse

Skrevet

Hehehe, ja jeg hadde nok hoppet over "tequila". ;)

Skrevet

Åh, blir så inspirert (og sulten!) av slike tråder!

 

Du har fått mange gode tips, ser jeg! :-)

 

Tilføyer et: Pesto som marinade på miniplomme tomater (eller cherry), knallgodt til kjøttretter!

Skrevet

Hjemmelaget hamburger i pitabrød med hummus, chili og cherrytomater, det er sinnsykt godt.

Guaccamole bruker jeg på alt av taco, men det skyldes kanskje at vi ikke bruker rømme eller ost, p.g.a.allergi.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...