Gjest Sauen og dingsen Skrevet 19. august 2008 #1 Skrevet 19. august 2008 Hva bruker dere det til? Syns alt sammen er veldig godt, men vet liksom ikke helt hva jeg skal bruke det til...=P Noen gode tips? Evt til annet litt mer spennende tilbehør enn kokte gulrøtter? =P
Petrine C",) Skrevet 19. august 2008 #2 Skrevet 19. august 2008 Guacamole bruker vi til meksikansk mat. Pesto er veldig godt til kylling. Også godt i pasta salat.
Blåmandag¤ Skrevet 19. august 2008 #3 Skrevet 19. august 2008 Hummus er vel det beste i verden! Brukes til alt, til og med på brød.
Gjest Sauen og dingsen Skrevet 19. august 2008 #4 Skrevet 19. august 2008 På brød også? =) Jeg er ikke så flink til dette her da...=P HAr hørt hummus bør brukes til pita f.eks, men hva ellers har man da? Salat og strimlet kjøtt eller?
Blåmandag¤ Skrevet 19. august 2008 #5 Skrevet 19. august 2008 Jada. Om det er så vanlig, vet jeg ikke. Vi brukte det som pålegg i Israel i alle fall, nam nam. Kan jo bruke det som en slags dip eller dressing også
Gjest -<<- Skrevet 19. august 2008 #6 Skrevet 19. august 2008 Pesto bruker vi sjelden ved siden av. Har det mest i ulike retter, særlig pastabaserte, og på sandwicher etc. Guacamole funker til mye, særlig kjøttbaserte Mexico-aktige retter. Også godt til f.eks stekt fisk av en del typer. Hummus går jo til nesten hva det skal være. Særlig retter som også har ris til. Ellers bruker vi mye grønnsaker på ulikt vis; stua rotgrønnsaker med urter, ovnsbakte grønnsaker, wok, pannestekte grønnsaker i marinade etc. Det er f.eks ekstremt enkelt og riktig godt å skjære squash i 1-2 cm skiver, dryppe litt soya- eller teriyakisaus og chili på hver bit og steke kjapt i panne (stek begge sider, til de blir litt myke og gyldne på den sida du dryppa). Aubergineskiver som får renne av seg og stekes med salt og pepper er godis. Spansk omelett er nydelig og funker som tilbehør til mye av fiskeretter eller hvitt kjøtt - du høvler løk og potet i ostehøveltynne skiver og steker i olje i stekepanne til de begynner å bli tyggbare, så heller du over 5-6 egg, demper varmen og lar steke under lokk til den er fast og fin, smaksettes med krydder etter behag og kan fint serveres kald. Tapenade er også godt til mye hvit fisk. Og ulike salater kan jo varieres i det uendelige, prøv å basere f.eks på fersk spinat. Hjemmelaget dressing av yoghurt naturell, litt honning, sitrussaft og urter er yummy til mye av grøntfor.
Komatrollet ønsker seg spire Skrevet 19. august 2008 #7 Skrevet 19. august 2008 Pesto funker veldig fint som marinade, særlig hvit fisk er nydelig med pesto. Spiser også pesto sammen med mozzarella på pizza. Guacamole spiser vi til mexikansk mat, kommer egentlig ikke på noe annet å spise det til Hummus vet jeg egentlig ikke hva er.. hehe..
peonererfine Skrevet 19. august 2008 #8 Skrevet 19. august 2008 Hummus er kjempegodt i ristet/varmt pitabrød sammen med tomat, agurk mm. Godt på brødskiver også, gjerne ristet brød. Godt sammen med falafel også. Guacamole bruker jeg til dipp avogtil til Doritos eller andre maischips. Bruker også sammen med mexikansk mat. Pesto på stekt kylling. Pasta med tunfisk, løk, sopp og pesto (stekt/varmet som en saus). Pesto alene på pasta med revet ost. Nam...
sydilla Skrevet 19. august 2008 #9 Skrevet 19. august 2008 Pesto: brød, pasta, til kjøtt, som "skorpe" på ovnsbakt laks, til ost og vin Guacamole: tex - mex, ogspå suverent til ost og vin Humus: til brød, kjøtt, dipp til grønnsaker
Gjest Sauen og dingsen Skrevet 19. august 2008 #10 Skrevet 19. august 2008 Tusen takk for alle supre tips her, dette blir gøy=) Pila: meget imponert over matkunnskapene dine, skal prøve dette her. Høres jo godt ut alt du nevner, jo! =) Har hummus i kjøleskapet (nei, den er ikke hjemmelaget - prøvde det en gang og det blei mislykka...). Tror jeg må finne på noe med den i morgen!
Gjest Sauen og dingsen Skrevet 19. august 2008 #11 Skrevet 19. august 2008 Trubbel: JE daim le mala alla rosch, alla tequila, echad schteim schelosch! (Hehe, drit i skrivefeilene, kan ikke skrive det!)
Blåmandag¤ Skrevet 19. august 2008 #12 Skrevet 19. august 2008 Sauen: jeg kan ikke hebraisk assa. Hehe. Får be snuppa oversette i morgen.
Gjest Sauen og dingsen Skrevet 19. august 2008 #13 Skrevet 19. august 2008 HEhe, det betyr: Hendene på hodet, hendene på tærne (tror jeg?), hendene på tequila'en, en -.to -tre! =)
Blåmandag¤ Skrevet 19. august 2008 #14 Skrevet 19. august 2008 Hehehe, ja jeg hadde nok hoppet over "tequila".
Nitte Skrevet 19. august 2008 #15 Skrevet 19. august 2008 Åh, blir så inspirert (og sulten!) av slike tråder! Du har fått mange gode tips, ser jeg! :-) Tilføyer et: Pesto som marinade på miniplomme tomater (eller cherry), knallgodt til kjøttretter!
OsloMor Skrevet 19. august 2008 #16 Skrevet 19. august 2008 Hjemmelaget hamburger i pitabrød med hummus, chili og cherrytomater, det er sinnsykt godt. Guaccamole bruker jeg på alt av taco, men det skyldes kanskje at vi ikke bruker rømme eller ost, p.g.a.allergi.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå