Gå til innhold

Raspaball/kumle/potetball


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Når det gjelder kompe så er jeg veldig sær... Liker da best når de er hjemmelaget, men de pakkene som en kan kjøpe er faktisk veldig gode. De melpakkene.. Må ha salt kjøtt da som man koker opp og koker kompene i samme kjøttet. Så bruker vi kålrabistappe til og middagspølse, smeltet smør, salt kjøtt og må ha melk og drikke til..

 

hva er duppe?

Ok.. det hørtes egentlig veldig godt ut. Men vet ikke om det hadde passet inn i min kompesmak hehe:) Kjenner noen som bruker sukker på de.. Jeg liker de litt salte i smaken da.. Men slike ting har vel mest med hva vi er vant til med å gjøre?

Det skal være sukker i en haug, smeltet smør i en haug og bacon i terninger i en haug (det siste er ikke et must) og så må det være mammaen min som har laget dem!!

 

Det er så lenge siden jeg har spist det! Fikk ordentlig lyst på det nå... tror jeg må ringe mammaen min og bestille middag!

 

Dagen etter er det forresten godt å dele kumlene opp i biter og steke dem med egg over!

Annonse

Hos oss serveres kompe med salt lammekjøtt og kokt kålrot til.

 

Har litt saltkjøtt inni kompene også, for å sette litt god smak.

 

Alt kokes i samme gryte.

Jeg bruker litt smeltet smør over og litt sukker til å dyppe i.:-)

 

Ååååå fikk lyst på kompemiddag nå ja.:-)

Jeg spiser noe som heter kromme, jeg da.. Det er melballer istedenfor potetball.. Også spiser vi surost saus - som ikke er sur, men ganske søt.. Kan minne om at den er laget av brunost. Men det er den ikke. Også drikker jeg melk til.. Ikke ofte jeg spiser dette, for det er kun min mormor som lager det - og hun bor et stykke unna.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...