Gå til innhold

Noen som har bachelor i økonomi og administrasjon eller lignende her?


Anbefalte innlegg

Gjest Sauen og dingsen

Hvordan er utdannelsen? Er det veldig tøft? Hvor mye tid brukte du på lesing? Jeg tar vanligvis ting ganske kjapt, men begynner å bli litt stressa for om det er for vanskelig...=P må jo snart bestemme meg om det blir økonomi eller sykepleien, men det er økonomi jeg har mest lyst til... har hørt første året er det tøffeste, stemmer det? Noen som vil fortelle litt? =)

Fortsetter under...

Jeg har bachelor i økonomi og administrasjon.. Delvis fra Høgskolen i bergen, og delvis fra Høgskolen Stord Haugesund. Var ferdig i fjor vår.

 

Aldeles ikke tøft.. Lite lesing om du møter opp på forelesinger, spesielt om du tar ting kjapt.. Jeg var på de fleste forelesningene, og leste før eksamen gjennom materiell vi fikk utdelt på disse forelesningene, og fikk A i flere fag. Har fortsatt bøker fra disse årene som er uåpnet, og sitter igjen med et godt vitnemål.

 

Jeg syns første året var det letteste, det andre det vanskeligste, og det tredje det kjekkeste =)

* Utdannelsen er relativt grei, noen tunge fag som "alle" sliter med. (statistikk, logistikk, mikroøkonomi)

 

* Gikk selv på BI der en del av eksamene er hjemme eksamen, eller løsing av ett case på forhånd.

 

* Viktig å sette av tid til å lese med andre, noe som gjør studieåret mye lettere.

 

* Var veldig ung til sinns da jeg tok dette (19-22, uten barn:) Noe som gjorde at vi festet like mye som vi leste.

 

* Regner med at du somvoksen strukturert mor:) kan sette av max 1-2 timer studier hver dag så vil dette gå som en lek for deg! Tenk alle muligheten som åpner seg senere.

Jeg går det studiet i Tromsø nå. Har fullført første året, og skal ha permisjon nå det kommende året...

 

Jeg vil si at noen fag er 'enkle' lese fag som ikke krever mye jobbing, mens andre faktisk krever litt jobb!

Matte, tall og økonomi har alltid vært ting jeg har tatt lett, men må innrømme at jeg måtte jobbe ganske hardt med microøkonomien!! Mange mange timer med oppgaveløsing i kollokvie grupper måtte til. Mulig det ble litt ekstra hardt siden det er så lenge siden jeg har hatt matte så jeg hadde glemt mye basic, men dette var et fag mange i klassen sleit med.

 

Men det er vel individuelt hva vi synes er vanskelig også ;-)

 

Vil nå uansett anbefale deg å ta den rettninga du har mest lyst til, motivasjon har faktisk mye å si når man studerer ;-)

Gjest Sauen og dingsen

Oj, dette høres jo aldeles ikke ille ut=)

Men når jeg ser på andre studenter, vil jeg jo tro jeg kan klare det... De fleste på min alder er jo studenter, og de fester nok mer enn de leser. Mange er ikke på skolen mer enn en gang i måneden, og leser masse før eksamen. Hvis jeg da sitter av 7 timer dagen til forlesninger og egenstudie, og kommer i en studiegruppe med andre som foretrekker lesing fremfor drikking, så mååå da dette gå bra?

Tenker på å ta master etterpå, men DET er skummelt det... Hehe, ser for meg at det er drittøft... Men det går seg vel til...

Kommer til å gå så bra så! Med rett innstilling klarer man det meste, og virker som du er klar for dette:)

 

Skal ta master senere, men ønsket noe arbeidserfaring først da de sier at man har større forståelse fpr studiet etter å ha jobbet noen år.

 

Lykke til snuppa!!

Annonse

Gjest Sauen og dingsen

Yrke: Økonom

Beskrivelse:

Tittelen "økonom" er en fellesbetegnelse for en stor, sammensatt yrkesgruppe som arbeider med økonomiske spørsmål innen offentlig forvaltning og i det private næringsliv.

 

Avhengig av utdanning og praksis kan du som økonom utføre en rekke oppgaver, fra saksbehandling til administrasjon og ledelse. Økonomer finnes på mange ulike nivåer i organisasjonen.

 

Som økonom kan du også ha oppgaver i tilknytning til markedsføring, IT og personal- eller informasjonsarbeid.

 

 

Personlige forutsetninger:

En økonom må ha interesse for og evne til tallbehandling. Man må kunne arbeide nøyaktig og ha evne til planlegging.

 

Inntekt:

Gjennomsnittsinntekt for en økonom (bachelor) ligger i staten på kr 396.000.- kroner, og i det private næringsliv kr 560.000.-.

 

 

Utdannelse:

Det finnes et stort utdanningstilbud innen økonomisk/ administrative fag. Studentene kan i dag velge mellom utdanning av ett, to eller tre års varighet. Tre fullførte år gir rett til tittelen: «Bachelor». For mastergradsstudier se Siviløkonom.

 

Se oversikt over alle økonmiutdanninger fra Utdanning.no

 

 

Se også lenker til ut utvalg skoler som tilbyr bachelorutdanninger nederst på siden.

 

Videreutdannelse:

Videreutdanning vil naturlig være en mastergrad (to-årig), slik at du blir siviløkonom eller samfunnsøkonom. Se yrkesbeskirvelsen "siviløkonom" for mer utfyllende informasjon om denne utdannelsen. Det er imidlertid mange spesialiseringer innen faget økonomi, man kan studere industriell økonomi, eksportmarkedsføring, finansiell økonomi, økonomi og teknologiledelse, osv

 

Se lenke til alle utdanningene over.

 

Organisasjoner:

Økonomer kan være organisert i henhold til hvilket arbeidssted de er ved, f.eks. Samfunnsøkonomenes Fagforening som er tilsluttet Akademikerne

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...