Gå til innhold

Noen kokker her som kan hjelpe meg litt????


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hehe hva er det jeg ikke lurer på....

Skal lage koldtbord til barnedåp om to uker og skal ha litt salater og slikt pluss brødmat. Dette har jeg kontroll på. Men skal ha noen fat med pålegg og slikt... Her trenger jeg litt hjelp....

Tenker ett med spekemat (spekeskinke, fenalår og mør). Er dette en grei sammensetning... Hva passer å "pynte" fatet med om du skjønner...

Så lurer jeg på om roastbiff og skinke kan legges på samme fat?? Evn andre ting som kan passe og hva jeg pynter med.....

Så ett far med røkt laks i skiver og samme her igjen om det er noe annet som passer til og evn pynt....

Det ble mye det.....

Spekemat på eget fat, gjerne med vannmelon, reddiker, sukkererter og jordbær om du får tak i det:-) Stjernefrukt i skiver er også lekkert. Legg skinken på en seng av Ruccola så ser det proft ut:-) Dæsj over med babytomater.

Roastbeef bør ligge på eget fat pga av den kan være litt blodig.......Masse løkringer og remulade. Potetsalat og eggerøre passer til alt.

 

Pynt i vei med litt spennende ting, sukkererter, babytomater, stjernefrukt, melon, jordbær og annen frukt og grønt:-)

 

Laksefatet kan du pynte med dill og sitron:)

 

Godt med et ostefat og litt kjeks også til koldtbord:-)

 

Dressinger av ymse slag er deilig til også:-)

 

Karbonader med stekt løk

Stekt kylling er godt.

Røkelaks, eggerøre, litt salatblader i ulike farger, agurk, sitroner (disse må ikke komme i direkte kontakt med laksen, da blir den misfarget) dill

 

Roastbiff, salatblader, tomater, rødløk i ringer, litt sprøstekt løk drysset over, noen skiver sylteakurk, kruspersille

 

Kokt skinke, salatblader, tomat, agurkskiver, kruspersille,

 

Svinesteik, mandarinbåter (gjerne hermetiske), svisker, kruspersille, salatblader

 

Speke fatet ditt høres supert ut. Dander gjerne på en trefjøl og pynt med litt brisk (brakebusk, einer eller hva det kalles rundtomkring) Ha gjerne litt honningmelon eller cantaloupemelon i tynne skiver på same fat. En liten skål med potetsalat og eggerøre ved siden av gjør susen.

 

Andre tips : Lun skinkepai, karbonader om det er unger der, lune kyllinglår,

 

 

Det raskeste når du legger opp fatene er å sette alle fat du skal bruke etter hverandre, og pynte alle med salatblader og basic grønnsaker først. Så øegger du opp alt pålegg og finpyter ett og ett fat ( f eks legge litt rødløk over roastbiffen eller en agurkskive mellon skinkeskivene)

 

Salater som er supre er Rød Lollo rosso, Grønn lollo rosso, Frise salat, Rapid salat

 

Takk for tips, tenkte vi skulle slippe å varme mat og da passer nok ikke karbonader og kylling så godt?? Pluss at vi er bare 17 stk så tenker det blir nok sorter uten??

 

Har du tips til skinke? Kokt skinke eller?

 

Ostefat var ikke dumt......

 

Finnes det noen som har bilder av noen slike fat dem har laget selv??

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...