kk81 Skrevet 26. juli 2008 #1 Skrevet 26. juli 2008 Vet at man ikke skal nyte alkohol under svangerskapet. Men er det farlig å bruke vin i mat??? Har veldig mange matoppskrifter hvor det skal være vin. Noen som vet? Hva kan det evt erstattes med??
Let's hear it for the boys! Skrevet 26. juli 2008 #2 Skrevet 26. juli 2008 Uten å være ekspert på dette området, så er jeg rimelig sikker på at alkoholen fordamper under matlaging. Som sagt, ingen ekspert, men det er dette jeg har hørt
Mamman til Mia Camilia Skrevet 26. juli 2008 #3 Skrevet 26. juli 2008 Spurte kjæresten som er utdannet kokk. Ingen fare å ha rødvin i maten, den fordamper jo.
Trollemor og snuppa! Skrevet 27. juli 2008 #4 Skrevet 27. juli 2008 Hvis den kokes eller stekes, ja... )
*Bluberrypai*og 3 prinsesser=) Skrevet 28. juli 2008 #6 Skrevet 28. juli 2008 Alkohol fordamper ved 80 grader så det er helt greit. Alkoholfri vin er ikke noen god ide i mat da det smaker som druejuice.
Gjest Skrevet 29. juli 2008 #7 Skrevet 29. juli 2008 Det finnes jo matlagingsvin å få kjøpt. Det får man jo kjøpt f.eks i Meny-butikkene. De er jo uten alkohol (men alkoholen blir jo uansett fordamet bort når maten koker) og er veldig bra å bruke i matlagingen
Endelig mamma! Skrevet 29. juli 2008 #8 Skrevet 29. juli 2008 Du kan slappe helt av. Som de andre her inne skriver, fordamper alkoholen under steking/koking. Og med tanke på at mat laget med rødvin også serveres til barn, ville det nok stått "aldersgrense 18 år" på oppskriftene dersom alkoholen ikke forsvant.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå