PeterPanmamma Skrevet 16. juli 2008 #1 Skrevet 16. juli 2008 Jeg bare lurer... parmasan og pesto hadde vært digg, men jeg våger ikke. Noen som vet om det er lovlig ost? takk for hjelp!
astrid25 Skrevet 16. juli 2008 #2 Skrevet 16. juli 2008 jeg har fått høre at parmasan er helt trygt å spise. så jeg tror du kan kose deg med det! (hvis ikke har jeg gjort en bommert eller to også... )
dumme mamma Skrevet 16. juli 2008 #3 Skrevet 16. juli 2008 hvis den er laget av pasterurisert melk, er det trygt
PeterPanmamma Skrevet 17. juli 2008 Forfatter #4 Skrevet 17. juli 2008 Takk for svar. Problemet er jo nettopp det at jeg ikke vet om det er laget av pasterurisert melk..... Det står ikke. Og når det gjelder pesto så står det jo bare at det er en eller annen parmasan ost i..... Men det er jo veldig hard ost, og det er jo det som gjør at jeg lurer og kanskje tenker at det er greit... Takk for hjelp!
ventergullnr 2:) Skrevet 17. juli 2008 #5 Skrevet 17. juli 2008 hei hei. har villa holdt med unna parmesan, for dein er upastirusert. jobber som servitør og mye med ost:) det gjerlder også pesto..som e laga på parmesan og pinjekjerna. men om osten e kokt opp i sausa osv så e det ingen fare, da e bakterian bort. synd man ikke kan spis det, så my gode osta som e upastirusert:)
Anonym bruker Skrevet 17. juli 2008 #6 Skrevet 17. juli 2008 På matportalen.no (søk parmesan) står det følgende: Alle andre typer ost anses å være trygge i forhold til Listeria. Smeltet ost av alle typer er trygt. Disse selges som oftest på tube. Listeria trives heller ikke i harde oster som for eksempel "Gouda", "Jarlsberg", "Norvegia", eller i brunost og parmesan. Disse ostene kan derfor trygt spises av gravide. Så spis med god samvittighet :-)
Anonym bruker Skrevet 17. juli 2008 #7 Skrevet 17. juli 2008 Hvis det ikke står på pakken om den er pasterisert så er den det. Jeg leste at hvis produkter ikke er det SKAL det stå, så hvis det ikke står noe er det trygt:-)
dumme mamma Skrevet 20. juli 2008 #8 Skrevet 20. juli 2008 finnes både pasteurisert og upasteuriserte utgaver av parmesan ost!!!
*nr 2 på vei* Skrevet 21. juli 2008 #9 Skrevet 21. juli 2008 Hvis ikke det står noe om den er pasteurisert eller ikke er på pakken. ellers er det best og holde seg unna, ikke noe vist og ta noen sjanser. beste er vel og holde seg unna.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå