lille sprelle Skrevet 15. juli 2008 #2 Skrevet 15. juli 2008 Tror ikke det er oppskriften som gjør den seig, men hvordan du oppbevarer den. Vi har god erfaring med å tine den på fatet når den skal brukes
-Lady Godiva- Skrevet 15. juli 2008 Forfatter #3 Skrevet 15. juli 2008 Ikke i plast da altså...? Har bare hørt om dem som varmer opp deigen og sånt for å få kaka seig...?
mamma-til-fire Skrevet 15. juli 2008 #4 Skrevet 15. juli 2008 500 g malte mandler 500 g melis 3-4 eggehviter gni en av hvitene inn i mandlene før du har i melisen. bland så inn melis og eggehviter. Jeg varmer opp deigen i en kjele til den er så varm at jeg brenner knokene. Pakk inn i aluminiumsfolie og legg i kjøleskapet til avkjølt. Jeg pleier å vente til neste dag. Kaken oppbevares i fryseren, og gjør ingenting av å fryses flere ganger.
-Lady Godiva- Skrevet 15. juli 2008 Forfatter #5 Skrevet 15. juli 2008 Tusen takk:o) Men hvor lenge steker du den,hvor mange grader,og hvor i ovnen?
-Lady Godiva- Skrevet 15. juli 2008 Forfatter #6 Skrevet 15. juli 2008 Og èn ting til: skolder du mandlene?
Shabby Cheap Chic Skrevet 15. juli 2008 #7 Skrevet 15. juli 2008 Mamma legger en brødskalk i boksen med kaka så den holder seg seig:)
solei Skrevet 15. juli 2008 #8 Skrevet 15. juli 2008 odense kransekakedeig..ha de nedfryst etter steking..da holder de seg seige.Lagde selv før men odense sin er best og seigest.Rema sin landlord er og god men har opplevd at selve pølsa er tørr å trille ut.Ta en som virker bløt!!
Gjest Skrevet 15. juli 2008 #9 Skrevet 15. juli 2008 Husker at vi la en potet i kakeboksen når vi frøs den på heimkunnskapen hvertfall, og da ble seig kransekake:)
mamma-til-fire Skrevet 16. juli 2008 #10 Skrevet 16. juli 2008 steker den 10-12 min ved 175 grader. Den skal bare "sette" seg, få en lys farge oppå. Jeg setter ringene rett fra ovnen og i fryseren, da blir det lettere å ta de ut av formen uten at de brekker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå