Gå til innhold

SALAMI?????????


Anbefalte innlegg

Kan vi ikke spise salami???? What?? Leser at det ikke er så lurt.. :-/ Huff, jeg har spist det stadigvekk :-p Meeen, er den norske salamien så farlig? Sånn egentlig?? Flere som spiser salami, eller har alle kuttet det ut?

 

Ble litt oppgitt jeg nå... Er det noe forutenom grønnsaker og hvittkjøtt som er sunt å spise når man er gravid?? Er så lei av alt vi IKKE bør spise at åhhh.. :-D Lurer av og til på hvordan de overlevde en graviditet før i tia jeg... :-p

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138231636-salami/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg spiste salami i begynnelsen. Spurte lege som sa at det var helt greit. Jordmor sa at jeg ikke skulle spise det så har sluttet med det. Går nok veldig fint. Tror vi har en tendens til å være litt hsyteriske i våre dager. Mamma spiste alt når hun var gravid med meg og tvillingsøsteren min og det har gått bra, hehe.

Lykke til

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138231636-salami/#findComment-138231817
Del på andre sider

Salami går vel under definisjonen spekemat og bør derfor unngås-

 

Jeg har lest mange steder på forumet her at man kan spise det hvis det har ligget et døgn i fryseren - er litt usikker på hva som stemmer/ikke stemmer, synes jeg får ulik informasjon over alt. Jeg spiste litt salami i begynnelsen (som hadde vært frosset) men nå unngår jeg det. Men det er sikkert VELDIG liten sjanse for at det skal skje noe galt pga salami altså.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138231636-salami/#findComment-138243136
Del på andre sider

Huff mye tull man får høre, virker som om de skal skremme oss mest mulig hehe..

Har en frisk og sunn gutt på 4 år og venter nå en eller ei og spiser salami nesten daglig (gull salami fra Grillstad) eneste som frister bortsett fra skinkeost med agurk på..nam.. ;) spiste salami hele forrige svangerskap oxo i dette.

 

Men derimot de ostene som ikke anb. bør man nok holde seg unna ja,

og mye av spekeflesket,elgepølse,morr osv oxo.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138231636-salami/#findComment-138275783
Del på andre sider

Annonse

Jeg er en av de som har spist salami, jeg har bare puttet den i fryseren en dag først. Men nå leste jeg litt nøyere på Matportalen.no, og der står det at det kan finnes både toxoplasmosebakterier og listeriabakterier i kjøtt. Toxoplasmose dør ved frysing, mens listeria må varmebehandles. Så for å være helt trygg, må man nok holde seg unna. Men jeg synes ikke man skal være hysterisk heller. Jeg kommer nok til å spise litt salami, men fryse den først og spise den ferskest mulig. Jo lenger den ligger i kjøleskapet, jo mer formerer bakteriene seg...

 

På matportalen sto det også at det er funnet listeriabakterier i myke, halvmyke- og muggoster selv om de er laget av pasteurisert melk. Disse skal man altså holde seg helt unna. (Brie, camembert, gorgonzola etc.) Legene jeg har snakket med sier man skal følge informasjonen på matportalen, og det er altså her alt dette står.

 

Men - det står også at man kan spise sushi!

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138231636-salami/#findComment-138282439
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...