Gå til innhold

SALAMI?????????


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan vi ikke spise salami???? What?? Leser at det ikke er så lurt.. :-/ Huff, jeg har spist det stadigvekk :-p Meeen, er den norske salamien så farlig? Sånn egentlig?? Flere som spiser salami, eller har alle kuttet det ut?

 

Ble litt oppgitt jeg nå... Er det noe forutenom grønnsaker og hvittkjøtt som er sunt å spise når man er gravid?? Er så lei av alt vi IKKE bør spise at åhhh.. :-D Lurer av og til på hvordan de overlevde en graviditet før i tia jeg... :-p

Skrevet

Jeg spiste salami i begynnelsen. Spurte lege som sa at det var helt greit. Jordmor sa at jeg ikke skulle spise det så har sluttet med det. Går nok veldig fint. Tror vi har en tendens til å være litt hsyteriske i våre dager. Mamma spiste alt når hun var gravid med meg og tvillingsøsteren min og det har gått bra, hehe.

Lykke til

Skrevet

Da jeg gikk gravid me mine to første spiste jeg alt,holdt meg borte fra visse oster.

 

Men nå skal man jo helst ikke spise noe nesten..trur det er greit alt med måte.Man kan jo ikke være hysterisk

 

Skrevet

Jeg spiste også salami i begynnelsen, før jordmor sa at jeg ikke burde. Hun fortalte at hvis jeg ville ha salami, så kunne jeg fryse den ned først, for da døde visst bakteriene.

Skrevet

Salami går vel under definisjonen spekemat og bør derfor unngås-

 

Jeg har lest mange steder på forumet her at man kan spise det hvis det har ligget et døgn i fryseren - er litt usikker på hva som stemmer/ikke stemmer, synes jeg får ulik informasjon over alt. Jeg spiste litt salami i begynnelsen (som hadde vært frosset) men nå unngår jeg det. Men det er sikkert VELDIG liten sjanse for at det skal skje noe galt pga salami altså.

Skrevet

Huff mye tull man får høre, virker som om de skal skremme oss mest mulig hehe..

Har en frisk og sunn gutt på 4 år og venter nå en eller ei og spiser salami nesten daglig (gull salami fra Grillstad) eneste som frister bortsett fra skinkeost med agurk på..nam.. ;) spiste salami hele forrige svangerskap oxo i dette.

 

Men derimot de ostene som ikke anb. bør man nok holde seg unna ja,

og mye av spekeflesket,elgepølse,morr osv oxo.

Skrevet

Er jo bare å sende mail til produsenten av det merket du spiser og høre om de har fryst den. De fleste fryser salami og slikt før de sender det ut i butikkene. nettopp fordi de skal drepe bakteriene

Skrevet

Jeg er en av de som har spist salami, jeg har bare puttet den i fryseren en dag først. Men nå leste jeg litt nøyere på Matportalen.no, og der står det at det kan finnes både toxoplasmosebakterier og listeriabakterier i kjøtt. Toxoplasmose dør ved frysing, mens listeria må varmebehandles. Så for å være helt trygg, må man nok holde seg unna. Men jeg synes ikke man skal være hysterisk heller. Jeg kommer nok til å spise litt salami, men fryse den først og spise den ferskest mulig. Jo lenger den ligger i kjøleskapet, jo mer formerer bakteriene seg...

 

På matportalen sto det også at det er funnet listeriabakterier i myke, halvmyke- og muggoster selv om de er laget av pasteurisert melk. Disse skal man altså holde seg helt unna. (Brie, camembert, gorgonzola etc.) Legene jeg har snakket med sier man skal følge informasjonen på matportalen, og det er altså her alt dette står.

 

Men - det står også at man kan spise sushi!

Skrevet

Jeg elsker virkelig salami med majones og agurk, og jeg nekter å tro at dette er farlig, men tipset om å fryse den og tine igjen kan jeg jo prøve for å værelitt mere sikker da:)

Skrevet

Jeg spiser salami når jeg har lyst på, uten et snev av dårlig samvittighet. Men dette er noe du må kjenne på selv.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...