solei Skrevet 13. juli 2008 #1 Skrevet 13. juli 2008 Kan man steke skikkelige belgiske vafler i vanlig vaffeljern???
Prins og prinsesse Skrevet 13. juli 2008 #2 Skrevet 13. juli 2008 Hmm.. Du kan jo alltids prøve, men de vil ikke bli så store... Det har sikkert ikke så mye å si for smaken... Vil gjerne høre hvordan det går om du prøver
mamma til c og d Skrevet 13. juli 2008 #3 Skrevet 13. juli 2008 Kan jeg spørre om du har en god oppskrift:) Har prøvd men på noen jeg har funnet på nettet, men de blir bare myke og smaker som valige vafler, får de ikke sånn litt harde som de du kjøper:)
solei Skrevet 13. juli 2008 Forfatter #4 Skrevet 13. juli 2008 Har sett en oppskrift der hviten skal piskes stiv..da skal det bli sprø vaffler. skal holde dere oppdatert! liker bare belgiske vaffler..nam nam.
mamma til c og d Skrevet 13. juli 2008 #5 Skrevet 13. juli 2008 ok da får jeg se om jeg og finner det:) kjøpte jern til mannen til jul siden han er kjempeglad i de og ønsket dette, men jeg har ikke fått de sprø ennå
solei Skrevet 13. juli 2008 Forfatter #6 Skrevet 13. juli 2008 Det står ihvertfall at lang steketid og stiv eggehvite skal gjøre de sprø. skal skrive to oppskrifter litt seinere!
solei Skrevet 13. juli 2008 Forfatter #7 Skrevet 13. juli 2008 Får en kjøpt halvstekte belgiske vafler som en varmer i selv i jern.Ser mange steder at de tar av halvstekte vafler i pakker og varmer de opp...smaker like godt som ferske.
solei Skrevet 13. juli 2008 Forfatter #8 Skrevet 13. juli 2008 1`4 kopp smør 1 kopp melk 1.5 ts vaniljes 1 kopp creme fraiche 2 egg 1 ts bakepulver 2 ss sukker 1.5 kopp mel 1. Bland smør,melk vanilje,sukker,egg og creme fraiche.For sprøe vaffler..pisk eggehviten og bland forsiktig inn. 2.Tillsett de tørre ingrediensene. 3.varm jernet og stek 3`4 kopp til 1 kopp per vaffel. Vaffler med heving: 1 pk gjær 2 kopp lunka melk 4 egg 1 ts vanilje 2.5 kopp mel 0,5 ts salt 1ss sukker 0.5 kopp smør 1.Løs opp gjæren i melka,tilsett eggeplomme og vanilje 2.tilsett de tørre ingrediensene 3.rør smelta smør i. 4.pisk eggehviten og vend forsiktig inni deigen 5.hev i 45 min 6.steik 3/4 kopp med deig.Steik lenger eller 1/2 kopp deig for sprøere vaffler
mamma til c og d Skrevet 13. juli 2008 #9 Skrevet 13. juli 2008 Kjempe flott da skal jeg prøve en av de neste gang:) Tusen takk!
solei Skrevet 15. juli 2008 Forfatter #10 Skrevet 15. juli 2008 Prøvde den med heving igår i vaffeljern og det ble skuff.De var for lite søte og ble ikkje seig inni.De ble store og sprø men smakte overhodet ikkje som de en får ute.Skal prøve de andre men må nok søte de endel mer ja. Noen som har annen oppskrift på belgiske vaffler??
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå