Gå til innhold

Hvordan lager man trolldeig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er helt grønn. Vet at man skal ha i en hel mengde med salt... men hva mer? Og hvordan stekes det?

Skrevet

Oppskrift på trolldeig

 

1 DEL SALT

2 DELER HVETEMEL

1 DEL VANN

1 SS. MATOLJE

 

Tips

 

1. Trolldeigen skal være fast. Den skal ikke sige sammen.. Du kan teste om den er fast nok ved å lage en rund kule. Hvis kulen fortsatt er rund etter 2-3 minutter er deigen fast nok.Trolldeig skal stekes på svak varme, rundt 80 grader!

2. Hvor lang tid det tar å stek figurene avhenger av hvor tykke de er. Det kan ta fra et par timer opp til flere dager. Du finner ut om figuren er ferdig ved å dunke på det tykkeste punktet.

 

Skrevet

http://www.goboken.no/t/Page____412.aspx

 

noen tips

 

 

Jeg pleide stikke noen nelikkspiker i enkelte figurer,for da luktet hele huset knallgodt under stekingen.

 

Lønner seg ikke steke på glodvarme dager. Jeg pleide la ovnsdøra stå en cm på gløtt (stikk en knøvlet aluminumsfoliebit i døra,øverst) og lot det stå på under 100 grader hele natta. Så brente ikke ungene seg på trolldeigen.

 

Du kan også ha i litt konditorfarge i noen av bitene.

 

 

Har du ikke matolje, går det fint med en 1 ts Zalo.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...