Gjest Skrevet 28. juni 2008 #1 Skrevet 28. juni 2008 Er helt grønn. Vet at man skal ha i en hel mengde med salt... men hva mer? Og hvordan stekes det?
Northernlights Skrevet 28. juni 2008 #2 Skrevet 28. juni 2008 Oppskrift på trolldeig 1 DEL SALT 2 DELER HVETEMEL 1 DEL VANN 1 SS. MATOLJE Tips 1. Trolldeigen skal være fast. Den skal ikke sige sammen.. Du kan teste om den er fast nok ved å lage en rund kule. Hvis kulen fortsatt er rund etter 2-3 minutter er deigen fast nok.Trolldeig skal stekes på svak varme, rundt 80 grader! 2. Hvor lang tid det tar å stek figurene avhenger av hvor tykke de er. Det kan ta fra et par timer opp til flere dager. Du finner ut om figuren er ferdig ved å dunke på det tykkeste punktet.
Yaddaline ❤ ♀04/05 ♂02/09 Skrevet 28. juni 2008 #3 Skrevet 28. juni 2008 http://www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=10438 Her er både oppskrift og diverse tips - zalo i stedet for olje er visst tingen )
Northernlights Skrevet 28. juni 2008 #5 Skrevet 28. juni 2008 http://www.goboken.no/t/Page____412.aspx noen tips Jeg pleide stikke noen nelikkspiker i enkelte figurer,for da luktet hele huset knallgodt under stekingen. Lønner seg ikke steke på glodvarme dager. Jeg pleide la ovnsdøra stå en cm på gløtt (stikk en knøvlet aluminumsfoliebit i døra,øverst) og lot det stå på under 100 grader hele natta. Så brente ikke ungene seg på trolldeigen. Du kan også ha i litt konditorfarge i noen av bitene. Har du ikke matolje, går det fint med en 1 ts Zalo.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå