Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Å spise rått kjøtt er ikke ensbetydende med at det medfører skade for barnet. Er vel sjeldent at det byr på problemer, men såklart skal man være forsiktig med hva man spiser når man er gravid.

Tror ikke du skal bekymre deg så alt for mye, men du kan jo nevne for jordmor at du glemte deg bort. :)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138078908-%C3%A5-nei/#findComment-138079158
Del på andre sider

Hvis dere har tatt blodprøve hos legen, den for å sjekke blodtype, er det ofte de sjekker om du har vært infisert av toxomasplose (beklager skrivemåten). Hvis man har vært smittet tidligere har man antistoffene og det er ikke farlig å bli smittet på nytt (ikke for fosteret heller).

 

Dette står på blodprøve resultatarket til min venninne og meg:

 

antistoff påvist, infeksjon ikke farlig for foster

 

 

Blodprøveresultatene kommer foresten fra AHUS

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138078908-%C3%A5-nei/#findComment-138081048
Del på andre sider

Rått kjøtt har ingen ting med toxoplasmose å gjøre. Av rått kjøtt kan man få listeriainfeksjon som kan være skadelig for foster. Hvis man får en slik infeksjon så blir man syk, så da ville man merket det. Tror ikke det er grunn til bekymring.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138078908-%C3%A5-nei/#findComment-138113808
Del på andre sider

Annonse

Jeg har hørt om flere som ikke hadde påvist antistoff, men som har spist mye rødt kjøtt, spekemat, uvasket frukt, og vært på ferie i utlandet og spist forskjellig der (før de ble gravide naturligvis), så jeg tror det er veldig få som får det. Uansett så kan du sikkert få sjekket det ved neste undersøkelse, har du ikke antistoff da så ble du vel ikke infisert av den biffen skulle jeg tro. :)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138078908-%C3%A5-nei/#findComment-138114545
Del på andre sider

Jordmora mi sa at veldig mange gikk å engstet seg for Toxplasmose (eller hvordan det staves) unødvendig.

Altså størst fare for å få denne smitten er om du er i øst-europeiske land, eller av utenlandsk opprinnelse og vært i hjemlandet under graviditeten. Så hadde man større sjanse for å ha fått den smittefaren.

Norge har generelt god hygiene med mat og kjøtt :)

Så ikke bekymre deg..

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138078908-%C3%A5-nei/#findComment-138115117
Del på andre sider

Trur nok du kan ta det helt mero, har i de 4 forrige svangerskapene ikke visst at det var ting jeg ikke kunne spise, og har pakket i meg både spekemat, rått kjøtt og fisk, og allt annet som står på listen! (ikke i utlandet da vel og merke!) Alle barna ble født friske og raske, og jeg har kun en gang blitt matforgiftet, men det gikk også bra! så tror det er mye hysteri rundt dette, og er vel blitt lik slik selv og! Spiser mye roastbiff jeg da, og det mente legen var ok, og at det var for mye, ja, hysteri rundt dette!

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/138078908-%C3%A5-nei/#findComment-138163995
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...