Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

I går glemte jeg meg helt og bestillte en 200g biff. Midt i biffen kom jeg til å tenke på at medium stekt kanskje ikke var det jeg skulle hatt. Jeg spiste selvfølgelig ikke resten, men hva i alle dager gjør jeg nå? Jeg har time hos jordmor på onsdag. Kan hun se til at alt er bra?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Å spise rått kjøtt er ikke ensbetydende med at det medfører skade for barnet. Er vel sjeldent at det byr på problemer, men såklart skal man være forsiktig med hva man spiser når man er gravid.

Tror ikke du skal bekymre deg så alt for mye, men du kan jo nevne for jordmor at du glemte deg bort. :)

Skrevet

Hvis dere har tatt blodprøve hos legen, den for å sjekke blodtype, er det ofte de sjekker om du har vært infisert av toxomasplose (beklager skrivemåten). Hvis man har vært smittet tidligere har man antistoffene og det er ikke farlig å bli smittet på nytt (ikke for fosteret heller).

 

Dette står på blodprøve resultatarket til min venninne og meg:

 

antistoff påvist, infeksjon ikke farlig for foster

 

 

Blodprøveresultatene kommer foresten fra AHUS

Skrevet

åå, jeg har enda ikke hørt om noen som har fått påvist antistoff mot toxo annet enn deg/dere. lurer så på hva som skal til. har det noe å si hvor i landet man bor eller om man har vært ute og reist etc.?

Skrevet

Rått kjøtt har ingen ting med toxoplasmose å gjøre. Av rått kjøtt kan man få listeriainfeksjon som kan være skadelig for foster. Hvis man får en slik infeksjon så blir man syk, så da ville man merket det. Tror ikke det er grunn til bekymring.

Skrevet

toxoplasmose kan man få fra katteavføring forresten, derfor man helst skal holde seg unna kattesand ol.

Skrevet

Jeg har hørt om flere som ikke hadde påvist antistoff, men som har spist mye rødt kjøtt, spekemat, uvasket frukt, og vært på ferie i utlandet og spist forskjellig der (før de ble gravide naturligvis), så jeg tror det er veldig få som får det. Uansett så kan du sikkert få sjekket det ved neste undersøkelse, har du ikke antistoff da så ble du vel ikke infisert av den biffen skulle jeg tro. :)

Skrevet

Jordmora mi sa at veldig mange gikk å engstet seg for Toxplasmose (eller hvordan det staves) unødvendig.

Altså størst fare for å få denne smitten er om du er i øst-europeiske land, eller av utenlandsk opprinnelse og vært i hjemlandet under graviditeten. Så hadde man større sjanse for å ha fått den smittefaren.

Norge har generelt god hygiene med mat og kjøtt :)

Så ikke bekymre deg..

Skrevet

Om du ikke blir syk ganske raskt etterpå har du ikke noe å frykte.

Jeg ble syk på ferie en gang, så tro meg da jeg sier du merker om du er smittet!

Ikke bekymre deg, det går bra:)

Skrevet

Trur nok du kan ta det helt mero, har i de 4 forrige svangerskapene ikke visst at det var ting jeg ikke kunne spise, og har pakket i meg både spekemat, rått kjøtt og fisk, og allt annet som står på listen! (ikke i utlandet da vel og merke!) Alle barna ble født friske og raske, og jeg har kun en gang blitt matforgiftet, men det gikk også bra! så tror det er mye hysteri rundt dette, og er vel blitt lik slik selv og! Spiser mye roastbiff jeg da, og det mente legen var ok, og at det var for mye, ja, hysteri rundt dette!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...