Gå til innhold

Hornsalt i en oppskrift... er ikke det et hevemiddel??


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skrevet

Langt ifra 100% sikker her altså... =)

Men trodde ikke hornsalt var hevningsmiddel jeg.. hmm...

Skrevet

Altså, det smaker jo jævlig da, så det kan jo ikke være for smakens skyld, hehe... det er til noen sjokoladekjeks..

Skrevet

Nå fant jeg dette på google, så da tar jeg sjansen på å bruke bakepulver i stedet :)

 

hornsalt (hjortetakksalt) brukes til heving av bakverk. Oppr. fremstilt av hjortens gevir, fremstilles nå fabrikkmessig og består av ammoniumhydrogenkarbonat og ammoniumkarbonat. Spaltes ved oppvarming i ammoniakk, karbondioksid og vann. Brukes i tørre kaker.

 

 

Skrevet

Hornsalt gjør bakverket sprøtt i tillegg til at det hever.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...