Gå til innhold

Åååh, hvorfor blir sjokoladekakene mine (skuffekake) flate som pannekaker...???


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har laget uttalige av denne sorten for, men nå er det bare ræva..

Kan ikke skjønne hvorfor det skjer....

Skrevet

skuffekake??? er det liksom det samme som langpannekake????

 

aner ikke hvorfor jeg altså...

Skrevet

Skuffekaker = du steker kake i store skuffen til stekeovnen...

Og kakene mine blir flate som pannekaker, ikke store og luftige som jeg fikk til før....

Skrevet

ingen bekemester her...?

Skrevet

hmm.. hjalp meg ikke...

har ikke skuffer i stekeovnen... hehe...

må være langpanne du mener... sånn stor steikeplate med litt høye kanter...

 

men har fortsatt ikke svar på spørsmålet ditt...

mine blir alltid bra... dvs saftige og luftige.. men jeg er nøye med å vispe dosis av egg og sukker og blande forsiktig inn det andre...

Skrevet

Det må være noe lokalt som vi kaller skuff i stedetfor langpanne...

Jaja... ;o)

 

Lager bestandig skikkelig dosis av egg og sukker...

Men, kan være det at jeg var litt hastig med det andre som skal blandes inn..

Skrevet

husk at det som skal få kaken til å heve må røres forsiktig inn.

det gjelder i alle fall bakepulver og natron.

hvis du bruker mikser blir det ofte for hardt og kaken vil ikke heves.

Skrevet

Vi kaller det nå også for skuffekake. :-)

 

Du har ikke hatt i for lite bakepulver?

Eller trampet foran ovnen?

Skrevet

Etter du har laget eggedosis, rører du inn resten for hand? Om du bruker miksmaster er det lett å røre ut lufta i eggedosisen, eller noe sånn... Er vist også lurt å unngår å trampe i gulvet når kaken står i ovnen, da kan kaken dette sammen.. Vet ikke om det stemmer ;P

Skrevet

Feil oppskrift ;) Barnas beste er super og idiotsikker.. har du prøvd den?

Skrevet

Bakepulver ja

tramping nei

 

Mixer ja, men har alltid brukt det, men som jeg skrev kan jeg ha freset det for hurtig i dag... ;o)

 

Har brukt mange forskjellige oppskrifter deriblant fra Det søte liv...

Skrevet

Her er en oppskrift som jeg aldri har hørt noen til nå (og jeg har gitt den til maaaaange) har klart å rote til...

 

4.5dl vann

400 g meierismør

7ss bakekako

----------kokes oppi en kjele til jevn røre (skal bringes til kokepunktet, ikke lenger)

 

9 dl hvetemel

9 dl sukker

2 ts natron

-------------bland det tørre, og ha sjokoladeblandingen i det tørre

 

1 beger lettrømme

4 lettpiskede egg

------------has i sjokoladeblandingen vekselsvis mens mixeren går

 

Hell i bakepapirkledd langpanne, midt i ovnen ved 200 grader i 30 min

 

Glasur:

1pakke melis

5 ss bakekakao

2 ts vaniljesukker

200g smeltet smør

litt og litt kaldt vann til glasuren får passe konsistens (pass på at den ikke blir for rennende).

 

---------------Bland ingrediensene til jevn glasur. Has jevnt på kald kake. Pynt etter ønske.

Skrevet

Bakepulver kan slutte å virke når det har stått i skapet en stund. (faktisk!)

Ta en teskje med bakepulver i et glass vann og se om det bruser skikkelig. hvis ikke det gjør det, så er det ubrukelig og må kjøpes nytt!

Skrevet

Ikke gammel, nei... Får ikke stå så lenge i skapet, baker mye, men de 2 siste gangen har jeg vært uheldig med sjokoladekakene mine..

 

Samme gjelder for egg også...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...