Lucie*OgGuttaBoys* Skrevet 1. juni 2008 #1 Skrevet 1. juni 2008 Har laget uttalige av denne sorten for, men nå er det bare ræva.. Kan ikke skjønne hvorfor det skjer....
3b@rnsmor-30* Skrevet 1. juni 2008 #2 Skrevet 1. juni 2008 skuffekake??? er det liksom det samme som langpannekake???? aner ikke hvorfor jeg altså...
Lucie*OgGuttaBoys* Skrevet 1. juni 2008 Forfatter #3 Skrevet 1. juni 2008 Skuffekaker = du steker kake i store skuffen til stekeovnen... Og kakene mine blir flate som pannekaker, ikke store og luftige som jeg fikk til før....
3b@rnsmor-30* Skrevet 1. juni 2008 #5 Skrevet 1. juni 2008 hmm.. hjalp meg ikke... har ikke skuffer i stekeovnen... hehe... må være langpanne du mener... sånn stor steikeplate med litt høye kanter... men har fortsatt ikke svar på spørsmålet ditt... mine blir alltid bra... dvs saftige og luftige.. men jeg er nøye med å vispe dosis av egg og sukker og blande forsiktig inn det andre...
Lucie*OgGuttaBoys* Skrevet 1. juni 2008 Forfatter #6 Skrevet 1. juni 2008 Det må være noe lokalt som vi kaller skuff i stedetfor langpanne... Jaja... ;o) Lager bestandig skikkelig dosis av egg og sukker... Men, kan være det at jeg var litt hastig med det andre som skal blandes inn..
blittmamma07 Skrevet 1. juni 2008 #7 Skrevet 1. juni 2008 husk at det som skal få kaken til å heve må røres forsiktig inn. det gjelder i alle fall bakepulver og natron. hvis du bruker mikser blir det ofte for hardt og kaken vil ikke heves.
scoobidoo Skrevet 1. juni 2008 #8 Skrevet 1. juni 2008 Vi kaller det nå også for skuffekake. :-) Du har ikke hatt i for lite bakepulver? Eller trampet foran ovnen?
lillemor og lillebror Skrevet 1. juni 2008 #9 Skrevet 1. juni 2008 Etter du har laget eggedosis, rører du inn resten for hand? Om du bruker miksmaster er det lett å røre ut lufta i eggedosisen, eller noe sånn... Er vist også lurt å unngår å trampe i gulvet når kaken står i ovnen, da kan kaken dette sammen.. Vet ikke om det stemmer ;P
lÅktiHaUDe Skrevet 1. juni 2008 #10 Skrevet 1. juni 2008 Feil oppskrift Barnas beste er super og idiotsikker.. har du prøvd den?
Lucie*OgGuttaBoys* Skrevet 1. juni 2008 Forfatter #11 Skrevet 1. juni 2008 Bakepulver ja tramping nei Mixer ja, men har alltid brukt det, men som jeg skrev kan jeg ha freset det for hurtig i dag... ;o) Har brukt mange forskjellige oppskrifter deriblant fra Det søte liv...
Mom2Two Skrevet 1. juni 2008 #12 Skrevet 1. juni 2008 Her er en oppskrift som jeg aldri har hørt noen til nå (og jeg har gitt den til maaaaange) har klart å rote til... 4.5dl vann 400 g meierismør 7ss bakekako ----------kokes oppi en kjele til jevn røre (skal bringes til kokepunktet, ikke lenger) 9 dl hvetemel 9 dl sukker 2 ts natron -------------bland det tørre, og ha sjokoladeblandingen i det tørre 1 beger lettrømme 4 lettpiskede egg ------------has i sjokoladeblandingen vekselsvis mens mixeren går Hell i bakepapirkledd langpanne, midt i ovnen ved 200 grader i 30 min Glasur: 1pakke melis 5 ss bakekakao 2 ts vaniljesukker 200g smeltet smør litt og litt kaldt vann til glasuren får passe konsistens (pass på at den ikke blir for rennende). ---------------Bland ingrediensene til jevn glasur. Has jevnt på kald kake. Pynt etter ønske.
Carta Skrevet 1. juni 2008 #13 Skrevet 1. juni 2008 Bakepulver kan slutte å virke når det har stått i skapet en stund. (faktisk!) Ta en teskje med bakepulver i et glass vann og se om det bruser skikkelig. hvis ikke det gjør det, så er det ubrukelig og må kjøpes nytt!
Lucie*OgGuttaBoys* Skrevet 1. juni 2008 Forfatter #14 Skrevet 1. juni 2008 Ikke gammel, nei... Får ikke stå så lenge i skapet, baker mye, men de 2 siste gangen har jeg vært uheldig med sjokoladekakene mine.. Samme gjelder for egg også...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå