Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hei igjen,

 

Det er alltid tøft å finne ut at man må holde seg borte fra bestemte ting for resten av livet... Jeg ble skikkelig deppa de første månedene. Det er snart fem år siden, og nå tenker jeg egentlig ikke så mye på det. Så det er håp :-)

 

Dette er mitt tredje svangerskap. I det første svangerskapet visste jeg ikke at jeg hadde cøliaki og synes det er utrolig at jeg kunne bære frem et barn når jeg hadde så mye mangel på vitaminer og jern i kroppen. Andre gang spiste jeg glutenfritt, og det gjør jeg nå også. Så det er egentlig det eneste du må tenke på - spise glutenfritt, og kanskje være spesielt nøye på at du får i deg nok jern, folat og vit B12, men det kan du snakke med legen og sjekke om du mangler. Hvis du har vært på første kontroll, har du kanskje sjekket jern alt? Hvor langt er du på vei?

 

Går det forresten bra å holde deg unna gluten? har du funnet et brød du liker? Har mange gode tips, så det er bare å spørre hvis du lurer på noe:-) Lykke til!

Annonse

Godt å høre!!

 

...har ikke vært på noen kontroll eller legetime etter at jeg fant det ut, men skal bestille idag:) er akkurat 6uker på vei idag tror jeg...

 

Går egentlig veldig bra å holde seg unna gluten, det er sååå verdt å slippe å være slapp, sliten og ha vondt i magen...dessuten har jeg en lillesøster som har hatt det i et par år, så er vant fra glutenfritt hjemmefra:)

 

har fått meg brødbakemaskin og prøver meg litt frem, enda ikke noe supert resultat, men helt greit! savner en god bolleoppskrift da, hehe... og tips ved treig mage ettersom jeg ikke får i meg så mye fiber tror jeg...if that makes any sense...

Hei hei,

 

Så bra at du ikke var helt uforberedt, men var litt vandt til det fra før. Det hjelper nok :-)

 

Har dessverre ingen god bolle-oppskrift, men en super god kanelsnurre oppskrift og innbakte pølse oppskrift. De ligger hjemme, men har lagt ved den oppskriften jeg bruker på rundstukker. Baker en gang i uka til meg og min sønn og fryser ned. De er fiberrike og veldig gode. Klarer ikke spise kjøpebrød lenger, for blir aldri mett av det og synes ikke det er så godt heller.

 

Vil anbefale deg å spørre legen spesifikt om å ta B12 prøver og selvfølgelig jern, men det gjør de vel allikevel.

 

 

GROVE GLUTENFRIE RUNDSTYKKER

 

Denne oppskriften har jeg kommet frem til etter mye øving (og feiling...). Synes alltid de blir vellykket, og bruker bare denne oppskriften når jeg baker hver uke. Er litt usikker på målene, men dette burde være omtrent riktig. Lykke til 

 

• 2 ss Fiberhusk

• Ca 1,8 liter lunken væske (40 Co) (vann/melk)

• Ca 4 ss linfrø

• 1 pakke grønn Semper med fiber

• 1 pakke grov Toro ( Kan gjerne erstattes med 8 dl Teff mel.)

• 5 dl Jyttemel

• 6 dl Semper havregryn

• Ca 2 håndfuller gresskarkjerner eller solsikkefrø

• 2 ts salt

• 50 g tørrgjær

• 1 dl olje

• 1 egg

 

 

Fremgangsmåte:

 

Ha fiberhusk og linfrø i vannet og la svelle i 5-10 minutter. Bland alt det tørre i en eltemaskin. Hell pisket egg og væsken med olje i det tørre og elt deigen i 4 min. Hvis deigen virker for løs, eller for tørr, kan det justeres med litt mel eller lunkent vann. (Havregrynene og linfrøene kan trekke til seg litt væske, så det er lurt å la deigen hvile for å se an konsistensen.)

 

Etter at deigen har hvilt i 5 minutter, bruker jeg 2 spiseskjeer til å legge deigen på stekebrett. Jeg pleier å lage tre brett à 12-16 rundstykker på hvert brett.

 

Heves i 40 minutter på et lunt sted.

 

Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 15-20 minutter (kommer an på ovnen).

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...