Gå til innhold

Kunsten å lage GODE hjemmelagde kjøttkaker...


Anbefalte innlegg

Skrevet

...er det kanskje noen som kan innvie meg i her inne?

 

Jeg har masse kjøttdeig (litt hjort, mye okse, dersom det har noen betydning) og tid til å gjøre noe med det, siden jeg er hjemme med et lite sovedyr.

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg pleier egentlig bare og mikse det sammen jeg.. med det jeg føler for oppi.. =)

 

Jeg pleier og ha oppi et egg, litt salt, pepper og muskat,, og blander det til en passe fast/løs røre med mel og melk ( eventuelt farris. )

Skrevet

Min pappa lager de beste kjøttkakene i verden!

Det han sier er at det er urtrolig viktig å bruke hendene, og ikke kjøkkenmaskin, for da blir de så harde....

 

 

Her er oppskriften jeg bruker:

 

400g kjøttdeig

2 ss mel

1 ss potetmel

2 ss griljermel

litt salt

litt pepper

litt hvitløkspulver

litt muskat

 

Etter alt det tørre er tilsatt, så tilsetter jeg et stort egg (eller to små) og ca 1 dl melk. Knar det godt inni deigen med hendene. Når deigen er ferdi steker jeg kjøttkakene sånn at de er litt rå inni, og koker det i brun saus... Nam!

Skrevet

Du kan også finhakke litt løk å ha oppi deigen også selvfølgelig! (jeg liker ikke løk, så glemmer alltid å si det til folk)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...