Gå til innhold

tilbehør til grillmat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

hva pleier dere å ha til når dere serverer grillmat??

 

noen tips på hvordan man lager godt kryddersmør selv?

Fortsetter under...

Skrevet

Hjemmelaget potetsalat er godt....Og foliegrillede grønnsaker.

Skrevet

potetsalat, sommersalat, ovnsbakte poteter, bakte poteter...

du kan bruke nesten hva du vil til grillmat syns jeg:)

Skrevet

Nypoteter

Maiskolbe

Salat

Grillet paprika (smøres inn med olje og saltes)

 

Ang.kryddersmør så lager jeg det forkjellig for hver gang. Blander inn de krydder jeg ønsker. Man trenger ikke tilsette salt. Ellers tar jeg litt hvitløk i og prøver ut div. urter.

Skrevet

Maiskolber

 

Salat med hjertesalat,tomat,agurk,avocado,vårløk eller rødløk,fetaost,olje,salt og pepper.

 

Pastasalat med pasta skruer,rømme,hvitløk,gressløk,salt og pepper.

 

Eller hjemmelaget potetsalat.Med rømme og majones eller varm med eddik og olje.

 

Bakt potet

 

Fløtegratinerte poteter

 

Maisstuing

 

Grilla sopp med olje,salt og pepper

 

 

 

 

Skrevet

Ser du har fått mange gode tips her. Vil bare si at champignon med hvitløkssmør i der som stilken har vært på grillen er nydelig. Eller sopp med bacon surret rundt. Nydelig!

Annonse

Skrevet

så mange bra tips :) gleder meg til å grille i ettermiddag nå ja :) hehe

Skrevet

Ristede småpoteter:

 

1 kg små poteter (gjerne delikatessepoteter)

Marinade:

2 ss balsmico

1 ss olivenolje

1 ss flytende honning

1 fedd hvitløk, fint revet

1/2 ss maldonsalt

pepper

Tilbehør:

1/2 dl gressløk, fersk og finhakket

1/2 dl rødløk, finhakket

maldonsalt

 

Sett ovnen på 200 grader. Bland eddik, olivenolje, honning, hvitløk, salt og pepper en glatt marinade.

Legg potetene i et jevnt lag i en vid ildfast form. Hell marinaden over og bland godt med potetene.

Rist potetene ca 40-45 minutter eller til de er myke i midten. Rør om 2-3 ganger under steketiden.

Ved servering legges potetene i en skål, strø over litt maldonsalt, gressløk og rødløk.

 

Grillede grønnsaker:

2 ss olje

2 røde paprika

3 rødløk i skiver

2 små squash i biter

300 g aspargesbønner

2 ss soyasaus

3 ss honning

1 ss sesamfrø

salt

pepper

 

Varm ovnen til 180 °C.

Dekk en langpanne med bakepapir. Legg løk og paprika på. Drypp oljen over. Stek grønnsakene i ovnen i 20 minutter.

Rens aspargesbønnene. Legg squash og aspargesbønner i pannen med de andre grønnsakene og stek videre i 8 minutter.

Varm soyasaus, honning og sesamfrø i en kjele. Smak til med salt og pepper.

Legg grønnsakene i en bolle og hell dressingen over.

Serveres varm.

 

 

Begge deler kan lages på grillen, men da må grønnsakene ligge på dcen minst varme delen, og potetene må snus jevnlig.

 

Skrevet

Liker denne jeg:

 

Bak 5-6 store poteter. Ta dem ut av ovnen, åpne dem og grav ut potetfyllet og legg i en bolle. Tilsett en pakke smørost med krydder, noen ss rømme, en boks mais 1-2 ss smør og litt salt og pepper og bland godt. Ha potetmassen tilbeke igjen i potetskallene, strø på litt ost og etterstek i 10 minutter.

Gjest irismor
Skrevet

Jeg tar nypoteter skiver dem i 4-5mm tynne skiver. Legger dem i folie, en kladd smør og noe godt krydder. Pakker folie rundt og legger dem på grillen. Pass på at de ikke blir brent.

 

Skiver opp sopp og løk, deler opp brokkolie i små buketter, maiskorn.

Alt legges sammen på folie, en kladd smør eller litt olivenolje, krydre med ønsket krydder. Pakk sammen folien og legg den på grillen.

Er ferdig når brokkolien er myk.

 

Hjemmelagd potetsalat

Grillede hele maiskolber, helst ferske

Sølvløk på små spyd

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...