Gå til innhold

Spekemat????


Anbefalte innlegg

Jeg vet ikke så mye om hva vi bør og ikke bør spise under graviditeten, da jeg er veldig glad i spekemat om sommeren lurer jeg på om det kan spises? Er jo ganske salt... Og reker? Ferske reker og alkoholfri hvitvin er jo nydelig nå..;0) Er i uke 22+3. Kjempe flott hvis noen vet dette og om evt.annen mat...:0)

 

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/137694010-spekemat/
Del på andre sider

Fortsetter under...

spekemat er fy fy sies det. jeg spiser salami fra nyåpnet pakke, og bruker spekeskinke på pizza. men da blir den jo varmebehandlet. ¨

reker er nok lov...heldigvis!!!

og så er det mykostene som vi skal styre unna....

om det er mer, så har ikke jeg fått det med meg. kjøtt og fisk skal være gjennomstekt eller kokt da.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/137694010-spekemat/#findComment-137694088
Del på andre sider

Så klart kan du spise spekemat, MEN du må fryse den ned i minimum 2 dager før listeria bakterien er død. Reker er greit, men du bør holde deg unna blåskjell og krabbe-/kreps innmat, men klørene kan spises.

Kremost på tube er greit, men ikke muggost og den sorten.

 

Kommer ikke på noe mer for øyeblikket..

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/137694010-spekemat/#findComment-137696000
Del på andre sider

Min jordmor sa at listeria ikke dør i fryseren. Noe overlever. Men på den annen side sa hun også at tenk i gamle dager, da levde folk ofte på speket og saltet kjøtt, og det ble da født mange friske barn da også!

Ta et valg selv. Tar du sjansen, spis, hvis ikke venter du til babisen er født :)

 

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/137694010-spekemat/#findComment-137697047
Del på andre sider

Dette er klippet ut fra matportalen:

 

Mattilsynets råd til gravide er: Gravide kan spise alle typer kjøtt dersom det er gjennomstekt eller gjennomkokt. Unngå rått kjøtt av alle typer, som for eksempel speket kjøtt, gravet kjøtt eller tartar.

 

 

Det vil være umulig for Mattilsynet å ha oversikt over alle de forskjellige produksjonsmetodene/-prosessene til alle ulike kjøttprodukter og pålegg. Det essensielle er om kjøttet/produktet er produsert på en måte som uskadeliggjør parasitten Toxoplasma (T.gondii), det vil si at produktet er varmebehandlet eller har vært dypfryst et par døgn. Er du usikker? - Ta kontakt med produsenten for å forhøre deg.

 

Dette er klippet ut fra:

http://matportalen.no/artikler/2005/9/regnes_faarepolse_til_spekemat_som_ikke_bor_sp ises_av_gravide

 

 

Jeg Kontaktet derfor bla. Gilde og gilde sin spekemat er trygg pga den har vært frosset=)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/137694010-spekemat/#findComment-137702836
Del på andre sider

Annonse

Spurde jordmor angåande ting ein ikkje bør få i seg og slikt, ho sa at ho hadde jobba i lag med mange utanlandske legar o.l. som berre hadde blåst av "mathysterien" her til lands. I andre land er dei ikkje så strenge. Berre sundt folkevett som blir brukt trur eg, og enkelte ting som blir fråbefalt. I Frankrike og Sweits er det feks heilt utenkeleg å ikkje kunne ete dei og dei ostane pga sjukdomsfare.

Sjølv et eg spekemat når eg føler for det. Ja, kanskje er det ein risk, men må ein så må ein.

Dessuten, viss ein et spekemat laga på "den trygge måten" altså langtidssalta kjøtt, og ikkje det hurtigsalta kjøtet (spekt i saltlake) er det trygt. I allefall tryggare.

Og sjangsen i seg sjølv for å bli smitta av noke som helst er liten, sjølv om bakterien skulle vere der.

Heldige meg har ein far som lagar masse spekemat, nam,nam! Gjett om eg skal kose meg i sommar!:D Spekemat og potetsalat! *sikkle!*

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/137694010-spekemat/#findComment-137725203
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...