FrøkenSprøken Skrevet 9. mai 2008 #1 Skrevet 9. mai 2008 Finner ikke min, og skal ha det til forrett i dag...
FrøkenSprøken Skrevet 9. mai 2008 Forfatter #2 Skrevet 9. mai 2008 Ingen? Hmm... Er det kanskje ikke vanlig å lage slik norsk tradisjonsmat lengre? Eller kanskje det bare er vi som bor ved kysten som spiser sånn?
mitt-skjønne-trekløver Skrevet 9. mai 2008 #3 Skrevet 9. mai 2008 hva er det du bruker å ha i den da? kanskje vi kaller den for noe annet?
Gjest Skrevet 9. mai 2008 #5 Skrevet 9. mai 2008 Har aldri hørt om (...og jeg er kokk, burde jeg kanskje skamme meg litt nå?). Må innrømme at det ikke høres godt ut heller, men hva vet jeg, har jo ikke smakt det. Er spent på oppskrift, jeg også!
Gjest Skrevet 9. mai 2008 #6 Skrevet 9. mai 2008 Ingenting brukbart her? http://www.google.no/search?q=melkesuppe
Gjest Skrevet 9. mai 2008 #7 Skrevet 9. mai 2008 Ah, det er en dessert?? Fant bla denne (google er en fin ting, HI).. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.4759380
mitt-skjønne-trekløver Skrevet 9. mai 2008 #8 Skrevet 9. mai 2008 Kan det være den vi kaller makaronisuppe, og bruker som dessert? Ingredienser, til ca 4 posj: 2,5 dl makaroni (hurtigkokt) litt vann ca 1 l melk 1 ss semulegryn 1 ts salt sukker Tilberedning: Ha makaroni i en kasserolle, og ha i vann til rett over makaronien. Kok den i ca 4-5 min og spe så med litt av melken, la det koke opp igjen og ha i semulegryn. Rør godt og la det koke ca 10-15 min. under stadig omrøring. Spe med resten av melken. Ha i ca 1 ts.salt, og sukker etter smak. (hvis suppen blir veldig tykk, ha i mer melk !)
Gjest Skrevet 9. mai 2008 #9 Skrevet 9. mai 2008 Jeg har to varianter: Med makaroni: 1l melk 1dl makaroni smak til med kanel og sukker når makaronien er ferdig kokt i melken Med semulegryn: 1melk 2-3ss semulegryn Litt rosiner mot slutten av koketida ( kan sløyfes) Kanel og sukker smakes til når suppe er kokt Kjempe godt etter feks Uer....
Gjest Skrevet 9. mai 2008 #10 Skrevet 9. mai 2008 Denne hørtes mer ut som en forett (men ikke særlig god...) http://tradisjoner.no/oppskrift1739.html
hopplaaa har to guttetroll:) Skrevet 9. mai 2008 #12 Skrevet 9. mai 2008 Mener du den suppen med grøtris? Man har mer melk i enn når man lager grøt slik at det blir suppe? Det er ihvertfall veldig godt :=)
Gjest Skrevet 9. mai 2008 #13 Skrevet 9. mai 2008 Det er faktisk kjempe godt etter man har spist en solig saltfisk middag...
tjukka med spire i magen Skrevet 9. mai 2008 #14 Skrevet 9. mai 2008 høres ut som det vi kaller melkevelling......... vi fikk det når vi var små når vi var syke eller det var dårlig vær (?) makaroni rosiner melk også sukker og kanel over og knekke brød med smør til
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå