Gå til innhold

Blir en gjærdeig ødelagt av å stå for lenge til heving?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvis jeg lager deigen på morningen (brøddeig) og lar den stå til jeg kommer hjem fra jobb (9 timer) blir den ødelagt da? Det står i oppskriften 1,5-2 timers heving, men er det et minimum eller er det sånn at det er så lenge den SKAL heve, ikke mer og ikke mindre?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

jepp da hever den vel til den sprekker, dvs siger sammen igjen tror jeg... skal jo ikke overheve he he

Skrevet

Jeg laget pizzadeig i ni-titiden en morgen og bakte den ut i 2 tiden. Brukte tørrggær, og vanlig varme på vannet i forhold til det. Satte deigen i kjøleskap etterpå. Hadde likevel hevet seg mer enn hva den gjør i løpet av en time, men ikke noe alvorlig overheving....Men neste gang skal jeg ha kaldere vann i selve deigen,og regner med at den da vil heve seg enda mindre i løpet av disse timene.

 

Skrevet

Jeg jobber med baking og slik, og om den står kjørlig så står deigen seg i ca et døgn, varm opp til romtemp. før du da steker. I romtemperatur kan deigen bli overhevet, og "detter" da ihop, og da blir det dårlig resultat.

Skrevet

den kan også få gjærsmak og det er IKKE godt

 

hadde kaldhevet den i stedet ja

Skrevet

- i følge min bakebok gjør det ingenting - den faller i hop og hever oppigjen. Men smaken blir gjerne litt sterkere på en måte

 

Skrevet

gjærsmaken vil bli forsterket hvis deigen overhever.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...