Gå til innhold

Blir en gjærdeig ødelagt av å stå for lenge til heving?


Anbefalte innlegg

Hvis jeg lager deigen på morningen (brøddeig) og lar den stå til jeg kommer hjem fra jobb (9 timer) blir den ødelagt da? Det står i oppskriften 1,5-2 timers heving, men er det et minimum eller er det sånn at det er så lenge den SKAL heve, ikke mer og ikke mindre?

Fortsetter under...

Jeg laget pizzadeig i ni-titiden en morgen og bakte den ut i 2 tiden. Brukte tørrggær, og vanlig varme på vannet i forhold til det. Satte deigen i kjøleskap etterpå. Hadde likevel hevet seg mer enn hva den gjør i løpet av en time, men ikke noe alvorlig overheving....Men neste gang skal jeg ha kaldere vann i selve deigen,og regner med at den da vil heve seg enda mindre i løpet av disse timene.

 

Jeg jobber med baking og slik, og om den står kjørlig så står deigen seg i ca et døgn, varm opp til romtemp. før du da steker. I romtemperatur kan deigen bli overhevet, og "detter" da ihop, og da blir det dårlig resultat.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...