♥2 små gull♥ Skrevet 2. mai 2008 #1 Skrevet 2. mai 2008 Hvis jeg lager deigen på morningen (brøddeig) og lar den stå til jeg kommer hjem fra jobb (9 timer) blir den ødelagt da? Det står i oppskriften 1,5-2 timers heving, men er det et minimum eller er det sånn at det er så lenge den SKAL heve, ikke mer og ikke mindre?
*Minnie Mus* Skrevet 2. mai 2008 #2 Skrevet 2. mai 2008 jepp da hever den vel til den sprekker, dvs siger sammen igjen tror jeg... skal jo ikke overheve he he
2søtesmåh Skrevet 2. mai 2008 #3 Skrevet 2. mai 2008 Jeg laget pizzadeig i ni-titiden en morgen og bakte den ut i 2 tiden. Brukte tørrggær, og vanlig varme på vannet i forhold til det. Satte deigen i kjøleskap etterpå. Hadde likevel hevet seg mer enn hva den gjør i løpet av en time, men ikke noe alvorlig overheving....Men neste gang skal jeg ha kaldere vann i selve deigen,og regner med at den da vil heve seg enda mindre i løpet av disse timene.
Trønderbærta Skrevet 2. mai 2008 #4 Skrevet 2. mai 2008 Jeg jobber med baking og slik, og om den står kjørlig så står deigen seg i ca et døgn, varm opp til romtemp. før du da steker. I romtemperatur kan deigen bli overhevet, og "detter" da ihop, og da blir det dårlig resultat.
grå :) Skrevet 2. mai 2008 #5 Skrevet 2. mai 2008 den kan også få gjærsmak og det er IKKE godt hadde kaldhevet den i stedet ja
sydilla Skrevet 2. mai 2008 #6 Skrevet 2. mai 2008 - i følge min bakebok gjør det ingenting - den faller i hop og hever oppigjen. Men smaken blir gjerne litt sterkere på en måte
MamiMaribel Skrevet 2. mai 2008 #7 Skrevet 2. mai 2008 gjærsmaken vil bli forsterket hvis deigen overhever.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå