Gå til innhold

Dette er da vel bre tull? Om svinekjøtt og avallsstoffer.


Anbefalte innlegg

En venninne sier at fordi grisen ikke svetter, oppbevares alle avfallsstoffene inne i grisen. Og dferfor er svinekjøtt ikke så sunt.

Det tror jeg ikke på et sekund. Greit at den ikke svetter, men svette er jo først og fremst ment for å skulle holde riktig temperatur i kroppen.

Grisen kvitter sge vel med avfallstoffene gjennom usin og avføing sånn som alle oss andre?

 

Fortsetter under...

Svinnekjøttet inneholder svært store fettmengder, til og med røde delene av kjøttet inneholder forholdsvis store mengder fett sammenlignet med andre kjøttyper (storfe, sau, geit, etc.).

 

Fett forekommer faktisk i alle cellene i svinekjøttet, mens fettet i andre kjøttslag ligger utenfor cellene i form av fettvev. Om vi under steking vender på svinekjøttet i en stekepane, merker vi hvordan fettet utsonders fra det røde kjøttet uten at vi behøver å tilføre olje eller smør ved steking.

 

Ved stoffskiftet vet vi at fett gir to ganger så mye energi som sukker (kullhydrater), så selvfølgelig skulle det å spise svinekjøtt, føre til økt risiko for fedme og overvekt. Dertil kommer det faktum at disse fettstoffene er bundet til mucopolysaccariter inne i organismen og at det vil bli vanskelig å fjerne disse fra menneskekroppen, om de samles opp i form av reservevev. Vi mener at organismen ikke kan forbrenne dem. Derfor vil det bli vanskelig å gå ned i vekt for personer som lider av fedme pga. at de spiser svinekjøtt.

 

2) 2) I svinekjøtt er fettet alltid bundet til kolesterol, og derfor sirkulerer alltid en anselig mengde store partikler i blodetpå dem som spiser svinekjøtt. Disse partiklene forårsaker høyt blodtrykk og ay blodkarene blir hardere, og følgelig er det økt sannsynlighet for at hjertemuskulaturen blir svakere, spesielt hvis personen røyker. I tillegg finnes kolesterol i celler som er omdannet til ondartet svulstvev (professor Roffos teori).

 

3) Mucopolysacharidvevet i svinekjøttet inneholder store mengder svovel. Svovelet gir svinekjøttet en gelatinliknende konsistens.

 

De som spiser svinekjøtt, får følgelig sitt mucopolysacharidvev omformet til en svamp-aktig vevstype (svamp er et materiale som har sterk vannoppsugende evne).

 

På denne måten blir kroppen til en person som spiser svinekjøtt, gelatinaktig.

 

Disse svovelholdige mucoplysacharidene legger seg i muskelfibrene, i senene og i bruskvevet og gjør disse vevene sprø og slappe, noe som fører til svakhet i leddene og ryggraden med påfølgende sykelige forandringer i leddene.'

 

 

Annonse

mmm, nå fikk jeg lyst på ribbe gitt. haha

 

vet det er noe med gris, men husker ikke akkurat hva det var. Det var i forbinnelde med at det måtte fryses for å ta livet av en parasitt eller noe tror jeg, da jeg foret hundene mine på rå-mat-prinsippet.

 

 

Annonse

Har lest engang at hva grisen har spist og hvordan den har levd er avgjørende for hvordan kjøttet er, derfor anbefales økologisk svinekjøtt...

Men igjen er vi vel tilbake til den gyldne leveregelen: Alt med måte.

Hey, nå ser jeg at dette er fra en islam-side. Kanskje ikke det beste stedet å få fakta om svinekjøttets farer og eventuelle fordeler.

 

Jeg ønsker seriøs info. Fra noen bioforskere eller lignenede.

Dere som ikke spiser svinekjøtt, holder dere dere unna alt med svinekjøtt da eller liksom bare det rene kjøttet? hva med leverpostei og pølser osv? og kokt skinke eller hamburgerrygg osv... hehe.. Alt er jo laget av gris i norge. hehe.

Gjest fløyelsgrøt&smørøyet*2pp*

Tja, jeg spiser bare storfe/kylling/lam/fisk så jeg har ikke noen problemer med å ikke få i meg svin.

 

Pølser har jeg aldri spist og hater det. Er vondt syns jeg.

 

Skal jeg ha hamburger bruker jeg selvsagt de av storfekjøtt. Kokt skinke spiser jeg ikke - spiser heller roastbeef eller noe uten kjøtt (kalkunskinke er et godt alternativ).

 

Leverpostei er ikke noe tap akkurat..

Ja, men det der er jo en islamsk side. Det er ikke fra religionen jeg søker fakta. Jeg leser nå andre steder bl.a. at det er en myte at det er usinsyre i selve kjøttet.

Jeg hadde håpet på at du visste om noen andre mer vitenskapelige sider, jeg.

Jeg tok det første jeg fant igrunn...

Og det er ikke en muslim som har skrevet den vitenskapelige delen, det er en tysk forsker. (går nemlig ut fra at dere har lest det også om dere har vært inne på siden?)

 

Utover det, google det selv, det ligger MASSE stoff, både på norsk, engelsk og tysk om temaet.

 

Fra Wiki;

 

In gastronomy, pork is traditionally considered a white meat, but in nutritional studies, it is usually grouped with beef as red meat, and public perceptions have been changing[citation needed]. Its myoglobin content is lower than beef, but much higher than chicken white meat. The USDA treats pork as a red meat.[12] Pork is very high in thiamin.[13]

 

In 1987 the U.S. National Pork Board, began an advertising campaign to position pork as "the other white meat" due to a public perception of chicken and turkey (white meat) as more healthy than red meat. The campaign was highly successful and resulted in 87% of consumers identifying pork with the slogan. As of 2005, the slogan is still used in marketing pork, with some variations.[14]

 

Potential health risks

 

Uncooked or untreated, the meat may harbour worms and latent diseases. Many of these infestations are harbored in other animals as well, such as salmonella in chicken.

 

Influenza (flu) is one of the most notable illnesses which pigs share with humans. However, the origin of the illness is found in a number of animals besides pigs. It is harbored in the lungs of the animal during the summer months and can affect both the animal and humans.

 

Consuming excessive amounts of pork may lead to gallstones and obesity; due to its high cholesterol and saturated fat content. However, this goes for all sorts of animal flesh, and pork is in fact quite lean - leaner than most other domesticated animals - as long as its protective layer of fat is removed.

 

The pig is the carrier of various helminths, like roundworm, pinworm, hookworm, etc. One of the most dangerous and common is Taenia solium, a type of tapeworm. Tapeworms may transplant to human intestines as well by consuming untreated or uncooked meat from pigs or other animals.

 

Trichinosis

 

Trichinosis, also called trichinellosis, or trichiniasis, is a parasitic disease caused by eating raw or undercooked pork infected with the larvae of a species of roundworm Trichinella spiralis, commonly called the trichina worm. Infection was once very common, but is now rare in the developed world. From 1997 to 2001, an annual average of 12 cases per year were reported in the United States. The number of cases has decreased because of legislation prohibiting the feeding of raw meat garbage to hogs, increased commercial and home freezing of pork, and the public awareness of the danger of eating raw or undercooked pork products.[15]

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...