Gå til innhold

varmrøkt kjøtt... greit å spise?


Anbefalte innlegg

Fikk en bekymret telefon fra venninnen min som har vært på restaurant og spist varmrøkt kjøtt som ble tilberedt i stekepanne, men var ikke brunt siden du ikke får den fargen når det er røkt.

 

Men finner ingenting om at en ikke skal spise det på matportalen, så da er det vel ikke farlig for henne og babyen?

 

Vet noen hvor lenge etter at bakterien lever i kroppen, altså før en kan vite at en ikke er smittet?

Fortsetter under...

I utgangspunkte ska en ikke spise varmrøkt kjøtt,er det stekt,så kan en spise det,men det skal ha vært varmebehandlet over en viss tempratur over en hvis tid,så jeg tror ikke at jeg hadde tatt sjangsen på å spise det når jeg er gravid.

 

I fleste tilfeller går det jo bra,men en vet jo aldri om det er akkurat den biten en spiser som det er bakterier i. En trenger ikke å bli syk,men fosteret kan alikevell ta skade.

Husk at sjansen for smitte er MINIMAL! 60 000 barn fødes årlig, og det er så utrolig sjelden man hører om smittetilfeller. Når det forferdelige først skjer (ref. listeria i ost på riksen i fjor), hører "alle" om det. Det betyr ikke at det er representativt. Hun burde kanskje ikke trykke i seg varmrøkt kjøtt resten av svangerskapet, men gjort er gjort og spist er spist, og sjansen for at hun skader barnet fordi hun blir påkjørt når hun forlater hjemmet, er mange ganger større enn at noe skal skje babyen pga det ene måltidet. Det er viktig å være bevisst, men like viktig at man ikke bryter sammen hvis man har gått på en ørliten blemme. Kanskje husker man det neste gang :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...