Gjest Mamsen til 2,5 jenter Skrevet 15. april 2008 #1 Del Skrevet 15. april 2008 Ang. listeria: Hentet fra: http://matportalen.no/artikler/2004/3/skadelige_bakterier_og_parasitter "Bakterien dør ved oppvarming, men overlever frysing." Listeria er en av de få bakteriene som overlever frysing. De kan til og med formere seg i kjøleskapstemperatur. Mye har forhåpentligvis endret seg på 10 år. Men jeg jobbet med å lage røykelaks for 10 år siden, dengang frøs vi ikke fisken først. Vi hadde ukentlige listeria-kontroller av produkter og utstyr, bl.a. sluket i gulvet. Dersom alle produsenter har opprettholdt samme renhetskrav, og gjerne fått enda strengere krav, kan du nok spise røykelaks i svangerskapet under forutsetning av at den er helt fersk. Men er det verdt det? Sykdommen listeria gir, er veldig farlig for ditt ufødte barn. Det er stor dødelighet blandt fostre som blir utsatt for listeria. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/137469134-listeria-og-r%C3%B8ykelaks/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå