Anonym bruker Skrevet 14. april 2008 #1 Skrevet 14. april 2008 de står mangen plasse og legen sa eg måtte holde meg vekke fra spekemat, er fårepølse og salami spekemat?
Førstegangsmamma82 Skrevet 15. april 2008 #3 Skrevet 15. april 2008 Desverre.... Lite pålegg å spise nå, synes jeg... Går mye i italiensk salat for min del for tiden, men blir nok snart lei av det!
Anonym bruker Skrevet 16. april 2008 #4 Skrevet 16. april 2008 jeg spiser salami. Vet man skal holde seg unna roastbiff, spekeskinke, fenalår o.l. Men har hørt man kan spise forepølse og salami så lenge det er en nyåpnet pakke. At utløpsdatoen ikke holder på å gå ut. Hvis man ikke kan spise dette, kan man ikke spise noe kjøttpålegg utenom kokt skinke og det er jo ikke godt...
Anonym bruker Skrevet 16. april 2008 #5 Skrevet 16. april 2008 Det er kokt skinke du kan spise en stund før utløpsdatoen, fordi listeria kan utvikle seg her også. Salami og fårepølse er spekemat og anbefales ikke for gravide.
Anonym bruker Skrevet 16. april 2008 #6 Skrevet 16. april 2008 så da kan man med andre ord ikke spise noe kjøttpålegg...... Salami- spekemat fåreplse-spekemat hamburgerrygg - røkt kjøtt kalkunpålegg - røkt spekeskinke - spekemat roastbiff - rått kjøtt i midten fenalår- spekemat Kokt skinke - for det kan jo være bakterier i den og... Herregud for et hysteri....
Gjest Skrevet 16. april 2008 #7 Skrevet 16. april 2008 Hysteri ja... Huff... OG SALAMI SOM ER FAVORITTPÅLEGGET MITT!!!! Og no kan eg ikkje ete det på leeeeenge... Har sjøl les det på ei sånn "bør" og "skal ikkje"-ete liste i et blad... Trur det var i Gravid... Trøster meg med leverpostei og servelat (no håper eg ingen kjem å seier at dette ikkje er bra...)
Anonym bruker Skrevet 16. april 2008 #8 Skrevet 16. april 2008 Man kan jo selvsagt spise hva man vil - det går jo som oftest bra, men røkt og rått kjøtt/fisk anbefales altså ikke pga av fare for listeria. Det må da være greit å si fra om det i en forum hvor folk faktisk lurer. Så vet man iallefall hvilken sjanse man tar.
Alenemoder1snart2er tobarnsmor Skrevet 17. april 2008 #9 Skrevet 17. april 2008 Til vanlig ikke så stort problem å holde seg unna spekemat for min del, men 17 mai er det litt kjipt Men men, neste år får jeg spise dobbelt så mye
Jelly Belly Skrevet 17. april 2008 #10 Skrevet 17. april 2008 Jeg spiser samlami. Holder meg unna sånn salamipølse man får kjøpt hel, men vakumpakket salami fra gilde ser jeg ikke problemet med..
elisabeth09 Skrevet 17. april 2008 #11 Skrevet 17. april 2008 spurte legen i dag, ho sa du helst skulle holde deg vekke fra de, måtte du absulutt ete så måtte de vere gilde, pga den var fryset ned på forhand.. men helst holde oss vekke fra de:/
babygullz <3 vilde Skrevet 17. april 2008 #12 Skrevet 17. april 2008 jeg spiser salami Legen sa jeg kunne spise salami også..han sa jeg kunne spise det sm jeg pleide å spise før..bare ikke RÅtt kjøtt, sushi, fenalår, eller serranoskinke=/
Anonym bruker Skrevet 17. april 2008 #13 Skrevet 17. april 2008 Om noen er redde for smitte: Dypfrys kjøttet :-) Sjekk dette: http://www.matportalen.no/artikler/2005/5/kan_gravide_spise_parma-_og_serranoskinke
Anonym bruker Skrevet 25. april 2008 #14 Skrevet 25. april 2008 holder meg unna spekemat, brie og salami jeg - ellers synes jeg det blir et alvorlig hysteri - alt er farlig!!! om noen år er det sikkert nye fakta og helt andre ting som er farlig. Bruk sunn fornuft er mitt råd.
bezzy Skrevet 26. april 2008 #15 Skrevet 26. april 2008 eg har ete MASSE salami:/ ingen som har sagt eg ikkje kan det..hmmm...
Gjest Skrevet 29. april 2008 #16 Skrevet 29. april 2008 Nei, det tror jeg går bra. Dessuten så er det jo kun små sjanser for å få i seg noe rart her i Norge. Er ganske fedd up av toxoplasmose/listeria hysteriet. Tror ikke Gilde er noe mer safe enn andre merker. I påsken hadde de listeria i familieskinke som ble solgt på Vestlandet eller deromkring.
Anonym bruker Skrevet 1. mai 2008 #17 Skrevet 1. mai 2008 Jeg spiser akkurat hva jeg har lyst på Har jeg lyst på salami, så spiser jeg det. Rødvinspølse og majones er knallgodt, og likeså med fenalår. Nei, jeg prøver ikke å drepe fosteret, men velger å leve så normalt som mulig og ikke gå rundt og bekymre meg for alt mulig. Har fått beskjed om å holde meg unna muggoster og sånt, men det inngår ikke det jeg har lyst på Og røyk og alkohol er selvsagt fy-fy. Men kjøttpålegg? Ja takk:)
rallymor Skrevet 5. mai 2008 #18 Skrevet 5. mai 2008 alt med måte sier jeg... spiser ikke rått kjøtt og blodig biff.. rakefisk og holder meg unna spekemat og cola.
englevill Skrevet 6. mai 2008 #19 Skrevet 6. mai 2008 Det er heller ingen grunn til å ikke spise sushi. I Norge lages all sushi av fisk som har vært frosset under transport. så så lenge det er snakk om nylig laget sushi er det ikke anbefalt fra det offentlige at gravide ikke skal spise det. jeg har sjekka med to leger, og dobbeltsjekka med offentlige anbefalinger for gravide og spiser sushi med god samvittighet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå