Gå til innhold

Hvordan tilbereder du lammekoteletter?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har akkurat nå spist dagens middag, og er bare sånn halvegs fornøyd med mitt eget resultat..... :-)

 

jeg lagde den samme gode marinaden som jeg bruker til lammesteik, også stekte jeg dem på rist en stund, men så ble jeg bitt av "tenk om de blir tørre og ekle", så da la jeg dem i en lildfast form, og da ble de jo kokt liksom.... det er jo ikke det man vil.

 

Jeg vil ha saftige gjennomstekte, gode sprø lammekoteletter....

 

hva gjør du?

Fortsetter under...

Skrevet

Synes grill er best... Så griller enten ute, med grillelement i ovnen eller på grillpanne for de som har det..

 

Marinade med masse smak... Blir så godt atte:)

 

De kan også bli gode hvis du bruner de, og lar det trekke i en god time i gooooooooood saus... Da blir de kjempemøre og får masse smak.

Skrevet

Vi bruker å ha de i stekepose i ovnen med vann i og la de stå et par timer i ovnen. Så lager jeg saus av sjyen og steker kanskje kotelettene litt(er i grunnen sjelden jeg steker de etterpå, for jeg liker de kokt.

Skrevet

Hiver meg på denne tråden for har ALDRI fått taket på det selv..... :)

 

Jeg vil ha de i ovnen da i ildfast form men de blir så tørre og ekle...

Moren til x'en min lagde VERDENS BESTE såååå saftige og gode, men kan liksom ikke bare slå på tråden til henne føler jeg....hehe.... :)

 

Hun hadde de i ovnen og med vann i forma og stekepose eller noe over....? lurer på om hun stekte på svak varme lenge....(noen som har tips på grader et????) :)

Skrevet

oooh... :) høres bra ut!!!

Gidder du å utdype storebror og knerten?? :)

Skrevet

Jeg lurer på om jjeg er litt utålmodig egentlig... a jeg tar dem ut for tidlig faktisk..... grill ute er helt klart best, men jeg vil så gjerne lære meg å lage dem gode i ovnen... :-)

Annonse

Skrevet

Ville prøvd 125 grader i en time eller to....Men gjetter litt nå:)

Skrevet

ca 150 grader et par timer i stekepose med vann i.

Skrevet

jeg ser nå at jeg er utålmodig, og at det er greie... i dag stekte jeg dem i 40 minutter på ca 180-200 grader

Skrevet

ok... hvor mye vann og sånt da?? si til en middag for 2..

hvordan krydrer du de? liker de med bare salt og pepper egentlig..

 

og hvordan er det med sausen? hvordan lager du det?

 

(jaaaaaaa, er ikke et FUNN når det gjelder matlaging.....) hehe...

Skrevet

Bare å tenk lammesteik..

Beste steika er jo den som står på 75 grader i 7- 8 timer.....

 

Så hiv i ovnen og gå en tur mens det steiker...

 

Bruker å lage sånne laaaaaaaaaaaaaangsteikte på hytta (men går ikke fra da det er gassovn)....

Skrevet

hehe.... du slår ikke meg:

hadde HØRT noe om at de skulle stå lenge, men visste ikke på hvor mange grader....så de sto vel inne kanskje en time på samme temp....

 

herreguuuuud er det muuuulig!!???

man kunne liksågodt gått ut i hagen å funnet en grein av noe slag å ete på, smakte jo pjuk..... off... :)

Skrevet

nettopp... så hvis jeg gjør det helt likt som lammesteika neste gang, så blir det bra altså..... må prøve det da, det krever litt guts kjenner jeg :-)))))

for lammesteika får jeg alltid til :-)

 

Annonse

Skrevet

3-4 dl vann. Krydre med det du vil og liker. Vi bruker peppermix, paprikakrydder, hvitløkskrydder.

 

Saus: som vanlig brunsaus:brun margarin og ha i hvetemel.spe med krafta fra kotelettene. La det koke til melsmaken er borte. Ha evt i sukkerkulør.

Skrevet

Oioioi.. Sponplater..hehe..

 

*host* samme oppskrifta som på svigermors koteletter det der *hosthost*

Skrevet

Hehe, har liksom satt min "standard-temp" på 225 grader uansett hva....

 

Er jo det grændisen skal steikes på.... :)

Skrevet

Hehe.. universaltemperatur... hehe...

 

Jeg har det spennende sånn på hytta, med gassovn-..

 

Står MIN og MAX... thats it.. Så gjetter jeg resten:P

Skrevet

åjaaa...er helt GRUSOMT!!!

 

det kjennes som at maten bare formerer seg i munnen og man bøtter nedpå med lunkent vann liksom for å døyve det verste....

 

(er det rart det er gubben som står for maten her i huset??)

Skrevet

hehe... steke-lotto...

Skrevet

jepp....min og max ja....

kunne liksågodt stått det på min og for aner jo ikke hvordan det fungerer i praksis uansett..... :)

 

Beste hverdags-middags.tips da??

 

(har en drøm om å bli en sånn som har middag klar på bordet når gubben kommer hjem hver dag skjønner du...men jeg lager bare sånne "avanserte" greier, må alltid ha lasagne, taco, marinerte scampi etc.... hvis ikke synes jeg det er kjedelig å lage....) så DET får jeg til, men ikke sånn "vanlig" mat.....

 

litt omvendt der kanskje?

Skrevet

Fiskeboller i hvitsaus med poteter

kjøttkaker med brunsaus og poteter og makaroni til..

Pølser med pasta ( 10 minuttersmiddag)

Karbonader med ris

kjøttpudding og potetmos

Steketorsk ( sånn frossen i pakke, heter det) med potetmos

Fiskegrateng (kjøpings) med potet og broccoli.

Pasta og kjøttdeig

 

Er sånne ting det går på her til hverdags..

Og jeg bruker mye posesauser og frossenmat ja:)

 

Ikke så morsomt å lage men enkelt da....

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...