Gå til innhold

Chop Suey oppskrift som smaker tilnærmet lik på restaurant??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg får det bare ikke til!! Prøvd oppskriften på matprat og diverse kokebøker.....Noen som har en superoppskrift?

Fortsetter under...

Skrevet

Hehe!!! Så det ble ikke helt som du hadde tenkt altså? Mitt beste forslag er at du bestiller mat neste gang! ;) Sånn hadde jeg gjort det! hihi (sessa superkokk)

Skrevet

Ja, har faktisk det, men jeg har ikke tid til å skrive den til deg nå. Send meg en PM, så jeg ikke glemmer det:-)

Skrevet

haha :-) Men O. setter seg på bakbeina når jeg masser og kinamat hele tiden, så da blir det så sjelden choup suey!! VIL HA HVER DAG!!!! ;-)

Skrevet

Nå vet ikke jeg hva slags oppskrift du har brukt, og jeg bruker egentlig ikke noen oppskrift. Men når jeg lager så bruker jeg lys soyasaus, msg og salt og pepper. Msg er viktig for å få til smaken riktig. Hvis jeg vil ha litt ekstra smak river jeg litt ingefær og hvitløk i woken før de andre ingrediensene og gjerne litt chilli og fiskesaus

Skrevet

Har sendt deg pm!! :-) Tusen takk!

Annonse

Skrevet

hehe, skjønner hvorfor vi har funnet tonen! Chop Suey er digg!!!!!!!

Skrevet

Jeg bruker litt kraft i sausen også da, eller buljong

-også jevner jeg med potetmel eller maisenna blandet med vann..

Skrevet

Med fare for å høres ut som en analfabet på kjøkkenet...Hva er msg??

Skrevet

Denne sausen bruker jeg:

4 ss kjøttbuljong (utblandet)

2 ss østerssaus (oyster sauce)

1 ts maizenna

 

og kjøttet ligger i denne marinaden bruker jeg

 

1 ss soyasaus

2 ss østerssaus (oyster sauce)

1 ts salt

½ ts pepper

2 ts maizenna

 

Skrevet

Takk :-) Wikipedia er genialt! Tenkte ikke på det i matsammenheng da! :-)

Annonse

Skrevet

Msg er da ikke noe man tilsetter maten frivillig! Skikkelig asiatisk mat har ikke smaken sin fra kunstige tilsetningsstoffer, men fra de smakfulle ingrediensene.

 

Skrevet

*Distrahert av dib igjen....nå blir det stress her*

Skrevet

Og kjøttet må stekes HELT riktig dersom det skal bli bra asså!

Jeg får det ikke til men har heldigvis en pappa som kan...

Aner riktignok ikke hva han gjør da... *sukk*

Skrevet

Jeg har jobbet på et par ok kinarestauranter, og det er der de fortalte meg om msg altså:) Så jo, det blir brukt!

Skrevet

Av en eller annen grunn, så får jeg ikke sendt noe post- detter ut av hele dinbaby når jeg trykker send. Så da kom den her istedet.

Nå skuffer jeg deg kanskje, fordi dette er en oppskrift på kylling chop suey...Men det går vel sikkert an å bytte ut med oksekjøtt og kjøttbuljong!

 

4 ss lys soyasaus

2 ts brunt sukker

Dette blandes, så sukkeret løser seg opp.

 

500 g kyllingfilet- skjæres i tynne strimler (tynne skiver) Legg dem i en lav glassform og fordel soyablandingen over. Vend strimlene, slik at de blir dekket av marinaden, og la dem stå i kjøleskapet i 20 minutter.

 

1-2 løk, skjæres i 4 båter

2 fedd hvitløk, knust

Litt sukkererter

Gulrot

Bønnespirer

 

Ok, skal du ha mere grønnsaker. så må du prøve deg frem med væskemengde- kanskje litt mer av alt som er flytende, inkludert marinaden, i oppskriften. (Dette er gode og barnevennlige grønnsaker å ha i chop suey. Paprika synes jeg blir for dominerende på smak i en så mild saus. Men så er ikke jeg noe glad i paprika heller da...)

 

4 1/2 dl hønsebuljong (jeg bruker grønnsaksbuljong, smaken blir bedre og ikke så salt)

Kok opp buljongen og jevn den med lys maizennajevner til den er passe tykk. Sett til side, men hold den varm. Må ikke være kald.

 

Varm olje i en wok. Tilsett kyllingstrimlene og rørestek dem til de er gyllenbrune. (Jeg har med det meste av marinaden). Tilsett hvitløk, og surr i et minutt. (Pass på at du ikke svir hvitløken- da blir maten ødelagt)

Så tar du oppi gulrøtter, steker dem litt, før du har oppi sukkererter, venter litt, så løken og tilslutt bønnespirene. Så heller du over 3 gode spiseskjeer med sesamolje. Rørestek i et lite minutt.

Så heller du over kyllingbuljongen og blander godt, la det få et oppkok og surre i 1-2 minutter- ikke ta alt oppi med en gang, det er ikke sikkert du trenger absolutt alt. Du ser det nok når du synes det ser passe ut:-)

Så er det å ha det i en serveringsbolle da, med kokt ris ved siden av. Jeg pleier å ta litt usaltede, røsta cashewnøtter kjapt i wok'en etterpå og strø over den ferdige chop-suey'n.

Severeres straks. Bør wokes ferdig mens folk sitter tilbords:-)

 

 

Par tips til: Skal du lage til flere, så må kjøttet wokes i flere omganger, legges til side, før du så wok'er grønnsakene og blander alt i det du tar på sesamoljen.

Bruker du hermetiske grønnsaker, så husk å skylle godt av dem- de ligger i en lake som er ganske så salt, og som kan gjøre maten mye saltere enn du vil ha den:-)

Skrevet

Husk at kjøtt trekker seg sammen når det stekes, så skjær tynne skiver, hvis ikke blir ikke kjøttet slik du er vant til på kinarestaurant. Mye lettere å gjøre med litt frossent kjøtt, så putt det gjerne i frysa en liten stund først.

Skrevet

Joa, blir nopk brukt mange steder. Men det er ikke nødvendig når du følger en god oppskrift. Og når jeg lager sunn hjemmelaget mat, så hiver jeg ikke frvillig oppi masse tilsetningsstoffer. Er et rimelig omdiskutert produkt vi snakker om her.

Skrevet

Joa, men nå ville hun jo ha en oppskrift som var tilnærmet lik restaurant og ikke hjemmelaget:) Og det er jo ikke snakk om å hive oppi masse tilsettningsstoffer, to tre klyper holder i massevis!

Skrevet

Sant nok, men oppskriften her smaker faktisk som på restaurant, så i denn eoppskriften er det hvertfall ikke nødvendig.

 

Uansett, så er det godt vil kan lage maten slik vi selv vil- enten det er med eller uten msg:o)))

Skrevet

Takktakktakk!!!! :-) Skal prøve denne til helgen! Har skikkelig kinamatlyster om dagen, så blir deilig om vi klarer å lage det hjemme!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...