Gå til innhold

Pai (middag) for en som ikke liker løk?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har letet igjennom endel oppskrifter på nett og noen så ganske gode ut, men alle er jo stappfulle av løk jo :-( Så bare ta bort løken da, tenker dere, men når nesten 50% av fyllet er løk og løken er med som samsksetter så blir det faktisk litt vanskelig.

 

Noen som har en god paioppskrift, gjerne med kjøttdeig eller skinke, som IKKE inneholder løk? Er ikke så flink til å prøve meg frem alltid. Kjøpte en boks med chillibønner i dag, kan den brukes til noe sånt mon tro? Har aldri brukt bønner før, så nytt område for meg ;-) Og, jeg har ikke pai-form siden jeg aldri har laget pai før, kan jeg bruke kakaform i stede?

Fortsetter under...

Skrevet

Kan du bruke gressløk? Jeg pleier å lage en med skinke og egg-og osteblanding.

3-4 egg - vispes

bland i 2 dl melk

rasp endel hvitost pg ha i så det blir passe tykt

salt + pepper, evt gressløk (det er ikke nødvendig å bruke da..)

skjær opp en pk kokt skinke i biter og bland i.

Hell over paibunnen og stek i ca 40-45 min (til den blir gyllen og fyllet passe stivt).

Serveres med salat til.

 

Aner ikke ang formen...jeg bruker bare paiform;o)

Skrevet

Hva med en quiche? Det er vanlig paideig med fyll med egg, skinke (eller bacon) og ost. Jeg bruker 3 egg, 2 dl melk eller fløte, eller en blanding av dette, ca 200 g skinke/bacon eller etter smak og ca 200 g ost, eller mer om du vil ha masse ost. Ingen løk om du ikke vil ha litt oppi da. Stekes på 200 grader ca 30 min. til bunnen er ferdig og eggene er stive. Kjempegodt til middag med en god salat til.

Du kan sikkert bruke kakeform, bare smør den godt, men det kan bli litt klin å få opp quichen.

Skrevet

Hm, er ikke så glad i noen typer løk egentlig, eller jo sprøstekt som er i sånn pose går greit, men ikke ellers. Hørtes jo veldig god ut da! Tusen takk for oppskrift. Ehm, hvordan lager man bunnen da?

Skrevet

jeg pleier å bruke skinke og purre... ikke mye purre...

 

ellers er det godt med bacon-terninger og brokkolig

Skrevet

bruker hive i grønnsaker fra pose, det kjøttet jeg måtte ha i hus ( som oftest svin eller kylling) og krydre med bla hvitløk og pepper.

 

bruker bare ei vanlig ildfast form

Annonse

Skrevet

Her var det gode tips :-) Dere bruker paideig også ikke sant?

Skrevet

Den er like god uten gressløk:o)

Bunn:

2 dl mel (jeg bruker spelt - fint)

2 ss vann

150g mykt smør

 

Smuldre smør og mel sammen, bland i vannet - arbeid til en jevn deig.

Smør en form med smør og dryss mel over. Trykk bunnen ut i formen. Stekes i 15 min på 170 grader

Den stekes forresten på 200 grader når fyllet er kommet på;o)

Skrevet

ja...

 

Bunn:

200 gr (4dl) hetemel

150 gr margarin smuldres sammen

------------------------------------------------

2 ss vann blandes inn

 

trykkes ut i paiform

 

stekes i 15 min 180 grader

 

fyll:

200-300 gram smårettbacon stekes (eller 200-300 gram smårettskinke)

300 gram revet ost

gressløk/purre/løk om ønskelig

1/2 ts pepper

brokkoli i små bunter legges oppi

--------------------------------------------------

5 egg

2 dl melk piskes sammen og helles over alt i paiforma

 

stekes 35 min til.

Skrevet

Tusen takk alle sammen! :-)

 

Da skal skinke, ost melk og diverste grønnsaker prøves ut.

 

Noen som har noen oppskrifter med kjøttdeig også?

Skrevet

hva med kjøttdeig, paprika, mais og tacopulver da?

 

paideig og eggestand er med selvsagt;)

Skrevet

Mmmm, det hørtes kjempedeilig ut! *sulten* Med eggestand, mener du da både egg og melk? Og ost?

Skrevet

Jeg pleier å lage med taco kjøttdeig, eller med kylling biter. Broccoli og skinke er et annet alternativ, eller med laksebiter. Alt uten løk og det blir godt!

Annonse

Skrevet

eggestand er egg+melk og evt krydder:)

 

ost bruker du om du liker det. bruker det av og til. bruker lage et flettemønster av deigen på toppen når jeg ikke bruker ost der.

 

 

Skrevet

Er veldig glad i ost, så det blir nok med ja :-)

 

Da skal det bakes pai her! Holder det med sånn paideig som de over beskriver i en vanlig ildfast form?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...