Gjest Skrevet 29. mars 2008 #1 Skrevet 29. mars 2008 Har letet igjennom endel oppskrifter på nett og noen så ganske gode ut, men alle er jo stappfulle av løk jo :-( Så bare ta bort løken da, tenker dere, men når nesten 50% av fyllet er løk og løken er med som samsksetter så blir det faktisk litt vanskelig. Noen som har en god paioppskrift, gjerne med kjøttdeig eller skinke, som IKKE inneholder løk? Er ikke så flink til å prøve meg frem alltid. Kjøpte en boks med chillibønner i dag, kan den brukes til noe sånt mon tro? Har aldri brukt bønner før, så nytt område for meg ;-) Og, jeg har ikke pai-form siden jeg aldri har laget pai før, kan jeg bruke kakaform i stede?
*Rutletutt* Skrevet 29. mars 2008 #2 Skrevet 29. mars 2008 Kan du bruke gressløk? Jeg pleier å lage en med skinke og egg-og osteblanding. 3-4 egg - vispes bland i 2 dl melk rasp endel hvitost pg ha i så det blir passe tykt salt + pepper, evt gressløk (det er ikke nødvendig å bruke da..) skjær opp en pk kokt skinke i biter og bland i. Hell over paibunnen og stek i ca 40-45 min (til den blir gyllen og fyllet passe stivt). Serveres med salat til. Aner ikke ang formen...jeg bruker bare paiform;o)
mamma'n til A. og tvillingene Skrevet 29. mars 2008 #3 Skrevet 29. mars 2008 Hva med en quiche? Det er vanlig paideig med fyll med egg, skinke (eller bacon) og ost. Jeg bruker 3 egg, 2 dl melk eller fløte, eller en blanding av dette, ca 200 g skinke/bacon eller etter smak og ca 200 g ost, eller mer om du vil ha masse ost. Ingen løk om du ikke vil ha litt oppi da. Stekes på 200 grader ca 30 min. til bunnen er ferdig og eggene er stive. Kjempegodt til middag med en god salat til. Du kan sikkert bruke kakeform, bare smør den godt, men det kan bli litt klin å få opp quichen.
Gjest Skrevet 29. mars 2008 #4 Skrevet 29. mars 2008 Hm, er ikke så glad i noen typer løk egentlig, eller jo sprøstekt som er i sånn pose går greit, men ikke ellers. Hørtes jo veldig god ut da! Tusen takk for oppskrift. Ehm, hvordan lager man bunnen da?
3b@rnsmor-30* Skrevet 29. mars 2008 #5 Skrevet 29. mars 2008 jeg pleier å bruke skinke og purre... ikke mye purre... ellers er det godt med bacon-terninger og brokkolig
grå :) Skrevet 29. mars 2008 #6 Skrevet 29. mars 2008 bruker hive i grønnsaker fra pose, det kjøttet jeg måtte ha i hus ( som oftest svin eller kylling) og krydre med bla hvitløk og pepper. bruker bare ei vanlig ildfast form
Gjest Skrevet 29. mars 2008 #7 Skrevet 29. mars 2008 Her var det gode tips :-) Dere bruker paideig også ikke sant?
*Rutletutt* Skrevet 29. mars 2008 #8 Skrevet 29. mars 2008 Den er like god uten gressløk:o) Bunn: 2 dl mel (jeg bruker spelt - fint) 2 ss vann 150g mykt smør Smuldre smør og mel sammen, bland i vannet - arbeid til en jevn deig. Smør en form med smør og dryss mel over. Trykk bunnen ut i formen. Stekes i 15 min på 170 grader Den stekes forresten på 200 grader når fyllet er kommet på;o)
3b@rnsmor-30* Skrevet 29. mars 2008 #9 Skrevet 29. mars 2008 ja... Bunn: 200 gr (4dl) hetemel 150 gr margarin smuldres sammen ------------------------------------------------ 2 ss vann blandes inn trykkes ut i paiform stekes i 15 min 180 grader fyll: 200-300 gram smårettbacon stekes (eller 200-300 gram smårettskinke) 300 gram revet ost gressløk/purre/løk om ønskelig 1/2 ts pepper brokkoli i små bunter legges oppi -------------------------------------------------- 5 egg 2 dl melk piskes sammen og helles over alt i paiforma stekes 35 min til.
Gjest Skrevet 29. mars 2008 #10 Skrevet 29. mars 2008 Tusen takk alle sammen! :-) Da skal skinke, ost melk og diverste grønnsaker prøves ut. Noen som har noen oppskrifter med kjøttdeig også?
grå :) Skrevet 29. mars 2008 #11 Skrevet 29. mars 2008 hva med kjøttdeig, paprika, mais og tacopulver da? paideig og eggestand er med selvsagt;)
Gjest Skrevet 29. mars 2008 #12 Skrevet 29. mars 2008 Mmmm, det hørtes kjempedeilig ut! *sulten* Med eggestand, mener du da både egg og melk? Og ost?
Mrs. X Skrevet 29. mars 2008 #13 Skrevet 29. mars 2008 Jeg pleier å lage med taco kjøttdeig, eller med kylling biter. Broccoli og skinke er et annet alternativ, eller med laksebiter. Alt uten løk og det blir godt!
grå :) Skrevet 29. mars 2008 #14 Skrevet 29. mars 2008 eggestand er egg+melk og evt krydder:) ost bruker du om du liker det. bruker det av og til. bruker lage et flettemønster av deigen på toppen når jeg ikke bruker ost der.
Gjest Skrevet 29. mars 2008 #15 Skrevet 29. mars 2008 Er veldig glad i ost, så det blir nok med ja :-) Da skal det bakes pai her! Holder det med sånn paideig som de over beskriver i en vanlig ildfast form?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå