Trine & co Skrevet 4. mars 2008 #1 Skrevet 4. mars 2008 Hei Har akkurat kommet hjem fra Japan, og syntes at risen der borte var så god. Hvordan kan man hjemme få risen til å bli klebrig slik at man kan spise den med pinner (har kjøpt mange pinner nemlig)?
Gjest Skrevet 4. mars 2008 #2 Skrevet 4. mars 2008 Yasminris og Bashmatiris er vel begge nokså klebrige! Det varierer litt med merkene, men der må du nok bare prøve deg frem :-)
Trine & co Skrevet 4. mars 2008 Forfatter #4 Skrevet 4. mars 2008 Men trenger de å koke noe mere eller noe for å bli klebrig, eller bare koke den som anvist på pakningen?
mamma søker barn-har fått 2 Skrevet 4. mars 2008 #5 Skrevet 4. mars 2008 Jeg trodde man kokte opp vannet med risen i, for å få den klebrig.
grå :) Skrevet 4. mars 2008 #6 Skrevet 4. mars 2008 koker den som normalt. er ristypen som avgjør klebrigheta
Dotten Skrevet 4. mars 2008 #7 Skrevet 4. mars 2008 Står ofte på pakningen at man skal skylde risen i en døslag i kaldt vann først, før man koker den. . . . Kanskje det også hjelper til å få den klebelig?? Kinesere og japanesere er nok litt flinkere enn oss når det kommer til ris På restaurantene bruker de jo riskoker.....!
Lotta78 Skrevet 4. mars 2008 #8 Skrevet 4. mars 2008 Vet at japanerne gjerne bruker litt eddikk og sukker når de koker risen. Det har vel litt å si for klebrigheten/smaken.
Gjest Skrevet 4. mars 2008 #10 Skrevet 4. mars 2008 Man skyller risen før man koker den for at den IKKE skal bli så klebrig
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå