Gå til innhold

Hvordan få risen klebrig


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

 

Har akkurat kommet hjem fra Japan, og syntes at risen der borte var så god. Hvordan kan man hjemme få risen til å bli klebrig slik at man kan spise den med pinner (har kjøpt mange pinner nemlig)?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Yasminris og Bashmatiris er vel begge nokså klebrige!

Det varierer litt med merkene, men der må du nok bare prøve deg frem :-)

Skrevet

bruk jasminris. den blir alltid klebig

Skrevet

Men trenger de å koke noe mere eller noe for å bli klebrig, eller bare koke den som anvist på pakningen?

 

Skrevet

Jeg trodde man kokte opp vannet med risen i, for å få den klebrig.

Skrevet

koker den som normalt. er ristypen som avgjør klebrigheta

Skrevet

Står ofte på pakningen at man skal skylde risen i en døslag i kaldt vann først, før man koker den. . . . Kanskje det også hjelper til å få den klebelig??

Kinesere og japanesere er nok litt flinkere enn oss når det kommer til ris :) På restaurantene bruker de jo riskoker.....!

Skrevet

Vet at japanerne gjerne bruker litt eddikk og sukker når de koker risen. Det har vel litt å si for klebrigheten/smaken.

Skrevet

... ikke skylde risen, men skylle ....:)

Skrevet

Man skyller risen før man koker den for at den IKKE skal bli så klebrig :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...