Gå til innhold

Ang. bevegelige helligdager, noen som vet?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hvis du går på timesbetaling, får du desverre ingenting for disse dagene, med mindre sjefen din er snill...

Hvist du er ansatt på fastlønn, er det gjennomsnittlig beregning som sørger for å dekke opp disse dagene :)

At du ikke får lønn på helligdager om du går på timesbetaling er noe tull. Jeg jobber selv med lønn, og alle som vanligvis skulle jobbet denne røde dagen har krav på lønn. Men ikke UB tillegg.

Så sant arbeidsplassen har en fast turnus, så får timeslønna lønn på røde dager. :o)

Eneste dagene man har krav på å få betalt for er 1 og 17. mai. De andre bev.hel.dager er ikke pålagt for arbeidsgiver å betale, så sant du ikke går turnus, for da gjelder andre regler. Vis du går inn og "krever" lønn for disse dagene så kan arbeidsgiver kreve at du skal jobbe..

Annonse

Tull... en får betalt for ALLE bevegelige helligdager når man har timebetaling så lenge en jobber "faste" dager/vakter.. dette gjelder da ikke hvis jobbdagene er ulik fra mnd til mnd his d f.eks settes opp ny vaktliste i midten av hver mnd..

Nei, det er faktiskt ikke tull.. Les her:

 

http://www.bedin.no/php/d_faqdetalj/cf/hApp_401/hPKey_67/hDKey_1

 

Lønn på bevegelige helligdager

 

Spørsmål:

I vår bedrift som er i transportbransjen, har vi flere timelønte medarbeidere på faste kontrakter. Nå hevder disse at de har krav på vanlig lønn på ”bevegelige hellig- og høytidsdager” selv om de ikke arbeider disse dagene. Kan dette være riktig?

 

Svar:

Hvis bedriften din omfattes av en tariffavtale som inneholder konkrete bestemmelser om dette, kan deres synspunkter være riktige. Hvis ingenting er nevnt i kontraktene du har med disse medarbeiderne, er det lovverket som regulerer dette. De bevegelige helligdagene defineres i ”Almanakk for Norge” som Palmesøndag, Skjærtorsdag, Langfredag, 1. og 2. påskedag, Kristi himmelfartsdag og 1. og 2. pinsedag. Helligdager som faller på de samme datoene fra år til år (eks. 1. juledag og nyttårsdagen) defineres følgelig ikke som bevegelige helligdager selv om ukedagen skifter. Dagene 1. og 17. mai. betraktes som ”høytidsdager” og er spesielt regulert i lovverket. Lov om 1. og 17. mai sier at du i så fall må betale dine medarbeidere vanlig lønn selv om de ikke jobber. Dette gjelder disse 2 dagene når de ikke faller på en søn- eller annen helligdag. Forutsetningen er at de har vært tilsatt minst 30 sammenhengende dager i bedriften i perioden før en av disse dagene, eller at de er tilsatt før 01. eller 17. mai med en arbeidsavtale av minst 30 dagers varighet. Det forutsettes også at arbeidstakere skulle ha vært på arbeide disse dagene dersom det ikke hadde vært høytidsdag. De bevegelige helligdagene er ikke spesielt lovregulert, og du er dermed ikke pliktig til å utbetale lønn for disse hvis, som tidligere nevnt, dette ikke er spesielt regulert i en tariffavtale eller i kontraktene i bedriften.

 

 

Vis du har no annet så håper jeg du har no lovverk å vis til, for da vil jeg gjerne se det! Har nettopp drevi å diskutert dette på jobben...

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...