Frk&vesla Skrevet 26. februar 2008 #1 Skrevet 26. februar 2008 Alle sjokoladekakene mine blir misslykka. De blir så lyse og kremen blir alt for søt, så de blir ikke speisielt gode. Noen som har en oppskrift eller?
Gjest Skrevet 26. februar 2008 #2 Skrevet 26. februar 2008 detsoteliv.no Der er bare bra oppskrifter, i alle fall de hun har testet selv.
Gjest Skrevet 26. februar 2008 #3 Skrevet 26. februar 2008 SYYKT GOD sjokoladekake; 4 kopper hvetemel 3 kopper sukker 4 kopper kefir/surmelk 1 kopp smør (smeltet) 2 ts natron 1 ss kamel 2 ss kakao miks sammen og hell i en langpanne, bruk aller helst litt store te-kopper, så blir forholdene bra;) glasuren lager du av 250g melis og ett egg som blandes, en kokesjokoladeplate og ca 150g smør som blandes og smeltes, så blader du alt dette igjen og kliner på Helt fortreffelig! Kaken er også veldig god å fryse, men la den tine "naturlig" ikke i mikroen..Send en post visst du prøver den da!
Gjest Skrevet 26. februar 2008 #4 Skrevet 26. februar 2008 Jeg MÅ bare! En ss kamel?? Hehe Ellers er den oppskriften veldig god ja
~sjiraff~ Skrevet 26. februar 2008 #5 Skrevet 26. februar 2008 Gunnar sin sjokoladekake fra www.matsiden.no "Ingredienser Ingredienser Kakebunn. 300 gr sukker. 150 gr smør. 2 egg. 50 gr lys sjokolade (gjerne melkesjokolade) 2 dl melk. 300 gr hvetemel. 3 ts bakepulver. Ingredienser Fyll. 50 gr smør. 250 gr melis. 100 gr lys sjokolade (gjerne melkesjokolade) 3 ss kaffe. 1 egg. Fremgangsmåte Fremgansmåte Kakebunn. Rør smør og sukker hvitt Tilsett egg (et og et) Tilsett sjokoladen som på forhånd er smeltet i melken. Rør i mel og bakepulver. Stekes ved 175ºC i 50 til 60 minutter. Fremgangsmåte Fyll. Smelt smøret. Rør inn melisen. Tilsett sjokoladen som på forhånd er smeltet i kaffen. Tilsett egget. Bruk halvdelen av fyllet inni kaken, og resten på toppen. Dette er en nydelig gammeldags sjokoladekake" Denne er kjempegod!! Og den blir bare bedre og mer saftig om den stpår ett par dager )
Gjest Rebel m/jente Skrevet 26. februar 2008 #6 Skrevet 26. februar 2008 Denne kaken heter Mislykka sjokoladekake, så det er jo kanskje noe for deg. den er superrask å lage, utrolig enkel - og den er halvstekt. Altså, den har flytende sjokoladesaus inni, som i sjokoladefondant. 200 g sukker 2 egg 1 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker Vispes til eggedosis 200 g dronning kokesjokolade (hvit pakke) 200 g margarin Smeltes sammen og avkjøles til 40 grader Bland eggedosis og sjokoladesmør, tilsett 2.5 dl hvetemel. Ha det i en kakeform 24 cm med bakepapir i bunnen. stekes på 200* i 15 minutter. Når "skallet" på kaken er stivnet er den ferdig. Den skal skjelve når du tar den ut. Serveres lunken, med is og bær til. Hvis du setter den i kjøleskapet noen timer blir den klissete istedenfor flytende, da er den utrolig god! Hvis du vil ha mer kake og mindre saus kan du steke den lenger på litt lavere temperatur.
*musefis* med 2 store og 2 små Skrevet 26. februar 2008 #7 Skrevet 26. februar 2008 Toro!!! Ingen over ingen ved siden!! Enkler får en det ikke og smaker himmelsk!!
2nj♥ Skrevet 26. februar 2008 #8 Skrevet 26. februar 2008 Hehe..... det er da ikke så rart vel. Gutten min på 2 år spiser ofte grøt med sokkus og kamel han.....
2nj♥ Skrevet 26. februar 2008 #9 Skrevet 26. februar 2008 Hva skal stekeovnen stå på, og ca hvor lenge steker du kaka? (Til InaChristine...)
Sololight Skrevet 26. februar 2008 #10 Skrevet 26. februar 2008 Kaken som heter "Barnas festkake" på www.detsoteliv.no, langpannekaker. -fantastisk god, men bruk gjerne 400g firkløver og 1,5 dl fløte til glasuren i stedet for det som er i oppskriften. Har tatt opp den kaka fra fryseren i dag, den er nam nam!
Frk&vesla Skrevet 26. februar 2008 Forfatter #11 Skrevet 26. februar 2008 barnas festkake? hmm. fant ingen kaker som het det under langpannekaker. det eneste som var med barnas foran, var barnas beste, barnas konfektkake og barnas smaks bombe.
ToPrinsesser<3 Skrevet 26. februar 2008 #12 Skrevet 26. februar 2008 Denne er veldig god, her kan du velge kakao eller o'boy for fargenyanse: Langpannekake: 8 dl skummet kulturmelk 1 ss natron - blandes i melken 6,5 dl sukker 150 gr margarin, smeltes og avkjøles litt ca 10 dl mel 4 ss kakao/ o'boy Stekes ved 175 grader i 30 - 40 min. Glasur: 100 gr smeltet smør 1 ss kakao/ o'boy 1 ss vaniljesukker 4 ss sterk kaffe 250 gr melis (Jeg pleier å doble glasuroppskriften) Denne er saftig og veldig god I stedet for kakao kan man bruke kanel i kake og glasur og man får da en utrolig god krydderkake. Kan pyntes med revet sjokolade.
Sololight Skrevet 26. februar 2008 #13 Skrevet 26. februar 2008 Sorry, det er selvfølgelig barnas KONFEKTkake, ikke festkake..
Gjest Skrevet 26. februar 2008 #14 Skrevet 26. februar 2008 Åja:P Stekes på 200 grader i 30-30 min ca. spørs hvilken kopp jeg bruker:P Men når det ikke er deig på ett-eller-annet du stikker nedi(grillspyd?) da er den ferdig;) Er litt sånn halvferdig i konsistensen kan det virke som;)
Gjest Skrevet 26. februar 2008 #15 Skrevet 26. februar 2008 Kanel da:P Jaaa, en ss! Men egentlig trenger du den ikke, merker faktisk ingen forskjell de gangene jeg har glemt det:P
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå