Gå til innhold

noen som har en oppskrift på pølsegrateng??eller noe som er gratinert i ovnen som er godt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

kan noen sende meg en oppskrift på noe godt å lage??

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har en kjempegod pølsegrateng, men lager litt på slump så litt vanskelig m oppskrift...

Men altså;

 

Røkte kjøttpølser i biter

Kokt makaroni

Fløte

Rømme

Tomatpure

Salt og pepper.

Ost

 

Det avhenger sef hvor mange du skal lage til... Men i en stor ildfastform bruker jeg ca en pakke pølser og ca en halv pakke makaroni. Fløte, rømme, tomatpure salt og pepper blander jeg sammen. Denne lager jeg på slump, men bruker fra en til to bokser fløte og rømme ( en til to av hver ja...) Avhengig av hvor "tørr" eller bløt en liker gryta. Ost på toppen. Putter i ovn på ca 200 grader til osten er gylden.

Skrevet

Del "late" gratengen:)

 

1 pk toro tomatpølsegryte

makaroni

pølse

ost

 

Prøvde det i går for første gang, var god den:)

Skrevet

Jeg pleier å lage hvit saus jeg da blir det litt magrere enn den fløte/rømme varianten. Eller du kan selvsagt kjøpe toro saus. Jeg bruker ogs strøkavring blandet med ost på toppen. Skal det bli en skikkelig god grateng kan du stivpiske 2 eggehviter og blande forsiktig inn i gratengen (må avkjøle sauen litt ellers blir eggehvitene kokt)

Skrevet

Macaronette fra KNORR!! super digg!!! tilsett papria, løk, pølser og hva du enn liker! anbefales:D

Skrevet

Denne synes hele familien min er god:

 

Røkte kjøttpølser

Makaroni

purreløk

mais

paprika

Blandes i ildfastform. Så helles en eggestand over:

Egg - velg selv hvor mange du vil bruke

1 ss melk pr egg

salt og pepper

Bland "Tørt og vått" sammen toppes med ost og stekes i ovnen på 200 grader til gratengen er fast. Sjekkes ved å ta en kniv å opne gratengen i midten.

 

Lykke til!

 

Skrevet

Her er også oppskriften på min populære kyllinggrateng.

 

Kylling bryst i terninger brunes med kyllingkrydder.

Finhakk rød og grønn paprika

2 pk kylling bretagne saus fra toro - lag denne uten smør men med noe matfløte istedet. Ikke benytt like stor mengde veske.

Kyllingbitene legges i ildfastform med paprika. hell den tykke bretagne sausen over og så gratineres den med ost - til osten er gylden. Serveres med ris(foretrekker basmatiris jeg da) grønn salat og brød. Denne pleier jeg å lage til bursdager og andre sosiale sammenkomster. Den er en kjempesuksess hver gang. Velbekomme folkens.

Skrevet

pølse og makaronigrateng er topp her i huset :)

søker alltid matoppskrifter på google, så kommer det som regel opp supre linker ;)

 

denne er flotters : www.artoftaste.no

Skrevet

Sløyfepasta

Kremfløte

Oppskårede sommerkoteletter/ annet salt kjøtt (bacon)

salt, pepper og oregano

Mozzarella

 

Kok pastaen. stek opp kjøttet og krydre etter egen smak.

Bland alt i en ildfast form legg på ost og varm i ovnen til osten er smeltet.

MMMMmmmmmm......

Skrevet

Jeg tar det på "feelingen" jeg. Og så velger jeg ofte skinke og bacon i stedet for pølser, bare fordi jeg liker det bedre, men det gjør man jo som man vil...

 

Først koker jeg opp makaroni, lager hvit saus (gjerne fra pose, men med mindre væske så den blir tykk) med hvitost i, bruner baconterninger og skinke (fra boks). Alt blandes sammen, i tillegg til et par egg. Legges i en stor form, med enten ost eller kavringsmuler på toppen, og stekes i ovnen på ca 225 grader i en halv time, omtrent...

 

Smaker helt toppers, og vi serverer ofte med poteter og smeltet smør...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...