Gå til innhold

gi meg din beste pizzabunn....synes det er så lite smak i min:o(


Anbefalte innlegg

Skrevet

og ofte synes jeg den blir tørr også hvis den hever for mye i ovnen!

 

 

Hjelp meg:o)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg bruker:

 

vann

gjær

litt salt

litt oregano

halvparten av melet er sammalt speltmel

rsten av melet er vanlig hvetemel (fint)

 

Den blir utrolig saftig og smidig og smaker godt! :)

Skrevet

mel

salt

olje

egg

vann

oregano

basilikum

gjær

 

Jeg gjør som Trond Moi sier; jeg hever den IKKE.

Skrevet

hmm, men heg har jo selfølgelig ikke speltmel nå:o(

Tror bare jeg har vanlig hvetemel i hus!

Skrevet

6 dl mjøl

2,5 dl vatn

litt salt

litt olje (3-4 ss)

1 pk gjær (eg bruker tørrgjær)

 

Eg pleier å la deigen heve ca 1 time før eg kjevler den ut og legg fyllet på.

 

Har til no vert veldig fornøgd med den. :)

Skrevet

7dl mel

3 dl vann

1pk tørrgjær

2ss olje

Skrevet

dette gikk litt fort...

1/2 ts salt

den blir kjempe god!!

Skrevet

du hever den ikke altså?

hvorfor ikke det?

 

jeg har forresten aldri hatt urter i pizzabunnen..det skal jeg prøve:o)

Skrevet

Litt urter i deigen er kjempegodt!

 

Jeg hever ikke min heller, men de speltdeigene mine er så gode at de hever litt av seg selv. De blir sykt gode. Bruker ikke olje siden de er like gode uten. smidige som bare det, bare prøv!!! :)

Skrevet

får prøve en slik neste gang når jeg har speltmel:o)

det får bli en vanlig i dag:o)

Skrevet

Jeg bruker oppskriften bakpå 2 kg melpakken fra møllerens

 

500 g siktet mel

1 ts salt

1 pk tørrgjær

30 g olje

3 dl vann

 

pisker vann, salt, olje og gjær sammen

har i mel litt etter litt, som oftest blir 500 g for mye. viktig med smidig deig ;)

Elt godt. Hever i 10 min over varmtvann.

Trykkes utover i ei langpanne - nå spørs det om du vil ha tykk bunn eller ikke. Bruker å stikke hull med en gaffel. Stek bunnen i 15 min på 220 grader, for så ha på fyll og stek i 15-20 min ;)

 

Synes bunnen blir saftig og god ;)

Skrevet

30 g gjær

1 dl olje

3 dl vann

litt salt

ca 400g mel

 

Den skal være ganske tynn, og ikke heve mer enn maks 15 min. Trykk den tynt utover plata og ikke legg på for mye fyll. Stek på maks varme. den blir sprø og veldig god "italienskaktig"

Skrevet

5 dl mjøl

25 g gjær

2,5 dl vann

1/2 dl olje

1/2 ts salt

Hakk noen svarte oliven og ha i deigen, har også oppi soltørkede tomater (i olje). Setter en veldig god smak.

Heves i en time før du kjevler ut.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...