Guttemamma til tusen :) Skrevet 24. februar 2008 #1 Skrevet 24. februar 2008 og ofte synes jeg den blir tørr også hvis den hever for mye i ovnen! Hjelp meg:o)
meg & to små vampyrer Skrevet 24. februar 2008 #2 Skrevet 24. februar 2008 Jeg bruker: vann gjær litt salt litt oregano halvparten av melet er sammalt speltmel rsten av melet er vanlig hvetemel (fint) Den blir utrolig saftig og smidig og smaker godt!
frøken blå Skrevet 24. februar 2008 #3 Skrevet 24. februar 2008 mel salt olje egg vann oregano basilikum gjær Jeg gjør som Trond Moi sier; jeg hever den IKKE.
Guttemamma til tusen :) Skrevet 24. februar 2008 Forfatter #4 Skrevet 24. februar 2008 hmm, men heg har jo selfølgelig ikke speltmel nå( Tror bare jeg har vanlig hvetemel i hus!
Gjest Skrevet 24. februar 2008 #5 Skrevet 24. februar 2008 6 dl mjøl 2,5 dl vatn litt salt litt olje (3-4 ss) 1 pk gjær (eg bruker tørrgjær) Eg pleier å la deigen heve ca 1 time før eg kjevler den ut og legg fyllet på. Har til no vert veldig fornøgd med den.
November 2 Skrevet 24. februar 2008 #6 Skrevet 24. februar 2008 7dl mel 3 dl vann 1pk tørrgjær 2ss olje
November 2 Skrevet 24. februar 2008 #7 Skrevet 24. februar 2008 dette gikk litt fort... 1/2 ts salt den blir kjempe god!!
Guttemamma til tusen :) Skrevet 24. februar 2008 Forfatter #8 Skrevet 24. februar 2008 du hever den ikke altså? hvorfor ikke det? jeg har forresten aldri hatt urter i pizzabunnen..det skal jeg prøve:o)
meg & to små vampyrer Skrevet 24. februar 2008 #9 Skrevet 24. februar 2008 Litt urter i deigen er kjempegodt! Jeg hever ikke min heller, men de speltdeigene mine er så gode at de hever litt av seg selv. De blir sykt gode. Bruker ikke olje siden de er like gode uten. smidige som bare det, bare prøv!!!
Guttemamma til tusen :) Skrevet 24. februar 2008 Forfatter #10 Skrevet 24. februar 2008 får prøve en slik neste gang når jeg har speltmel:o) det får bli en vanlig i dag:o)
mamma sin kompis Skrevet 24. februar 2008 #11 Skrevet 24. februar 2008 Jeg bruker oppskriften bakpå 2 kg melpakken fra møllerens 500 g siktet mel 1 ts salt 1 pk tørrgjær 30 g olje 3 dl vann pisker vann, salt, olje og gjær sammen har i mel litt etter litt, som oftest blir 500 g for mye. viktig med smidig deig Elt godt. Hever i 10 min over varmtvann. Trykkes utover i ei langpanne - nå spørs det om du vil ha tykk bunn eller ikke. Bruker å stikke hull med en gaffel. Stek bunnen i 15 min på 220 grader, for så ha på fyll og stek i 15-20 min Synes bunnen blir saftig og god
Himmel og hav Skrevet 24. februar 2008 #12 Skrevet 24. februar 2008 30 g gjær 1 dl olje 3 dl vann litt salt ca 400g mel Den skal være ganske tynn, og ikke heve mer enn maks 15 min. Trykk den tynt utover plata og ikke legg på for mye fyll. Stek på maks varme. den blir sprø og veldig god "italienskaktig"
Gjest Skrevet 24. februar 2008 #13 Skrevet 24. februar 2008 5 dl mjøl 25 g gjær 2,5 dl vann 1/2 dl olje 1/2 ts salt Hakk noen svarte oliven og ha i deigen, har også oppi soltørkede tomater (i olje). Setter en veldig god smak. Heves i en time før du kjevler ut.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå