Skravlemamman Skrevet 23. februar 2008 #1 Skrevet 23. februar 2008 ..uten at kjeksbunnen henger igjen.., hvis noen skjønner? Er ikke noen bakeekspert så her trenger jeg hjelp altså?
MissAntrop Skrevet 23. februar 2008 #2 Skrevet 23. februar 2008 Jeg pleier å bruke bare ringen på forma, setter den på et fat og lager kaka derfra. Viktig at fatet er helt flatt da.
Salat Skrevet 23. februar 2008 #3 Skrevet 23. februar 2008 Lag kaken rett på kakefat! Bake it easy er genialt til ostekake!
3b@rnsmor-30* Skrevet 23. februar 2008 #4 Skrevet 23. februar 2008 hvordan kakeform har du brukt da?? sånn springform? hvis det er det, pleier jeg å ha den plata under når jeg legger kaka på fat.
Skravlemamman Skrevet 23. februar 2008 Forfatter #5 Skrevet 23. februar 2008 Men det går jo ikke når det er gele på toppen.., for da renner jo det ut på fatet?
77modell Skrevet 23. februar 2008 #6 Skrevet 23. februar 2008 Jeg lager også kaka rett på fatet............. Tror nok desverre ikke du får den av bakeformunderlaget uten at kaka går i knas.............Du må ivertfall regne med den blir litt deformert, men samma smaken da:)
MissAntrop Skrevet 23. februar 2008 #7 Skrevet 23. februar 2008 Geleen må være litt mer enn halvstiv når du heller det på. Jeg pleier å helle litt rundt kantene først for å gjøre den tett.
Skravlemamman Skrevet 23. februar 2008 Forfatter #8 Skrevet 23. februar 2008 Jeg har også bevart bunnen på når jeg har servert kaken, men skal bake kaken for noen som skal ha dåp, og synes liksom det hadde sett penere ut om kaken var rett på fatet:-)
77modell Skrevet 23. februar 2008 #9 Skrevet 23. februar 2008 Gelen blir i forma. Forma er høyere enn kaka:)
3b@rnsmor-30* Skrevet 23. februar 2008 #10 Skrevet 23. februar 2008 ok. vet om noen som lager ostekake i pai-form også......
hurra og hei! Skrevet 23. februar 2008 #11 Skrevet 23. februar 2008 neinei! du må ikke la plata i springformen være igjen på, det er jo ikke noe pent:/ Gjør heller som en nevnte over - lag kaka rett på kakefatet!
Salat Skrevet 23. februar 2008 #12 Skrevet 23. februar 2008 Du setter ringen fra formen på fatet, da renner ikke ting ut. )
Gjest Skrevet 23. februar 2008 #13 Skrevet 23. februar 2008 bruk et helt flatt kakefat. sett kun ringen til formen på fatet. sett noen teipbiter på toppen av formen og fest under kakefatet. da blir det tett og geleen renner ikke når man heller den oppå osten.. når kaken er klar til servering,skjærer du rundt kaka og løsner på ringen slik at kaka slipper taket.. og ta bort teipbitene..=)
Skravlemamman Skrevet 23. februar 2008 Forfatter #14 Skrevet 23. februar 2008 Ja men hvis jeg tar bort bunnen når jeg lager kaken, og lager den rett på fatet. Vil ikke det flytende renne ut på fatet da. Selv om jeg bruker " ringen" på kakeformen. Dette må jeg ha inn med teskje...he he...
3b@rnsmor-30* Skrevet 23. februar 2008 #15 Skrevet 23. februar 2008 det var forresten veldig smart! det skal jeg jammen teste neste gang jeg skal lage ostekake! og det er ikke så lenge til.. for jeg har såååå lyst på den kaka... og jeg har snart bursdag =)
Skravlemamman Skrevet 23. februar 2008 Forfatter #16 Skrevet 23. februar 2008 Da blir det å tape kakeformen fast...
Skravlemamman Skrevet 23. februar 2008 Forfatter #17 Skrevet 23. februar 2008 Tusen takk forresten:-) Var visst ikke så dumt spørsmål likevel:-)
77modell Skrevet 23. februar 2008 #18 Skrevet 23. februar 2008 Setter ringen på fatet. Så reykker jo du kjeks og smør massen ned på fatet å da blir det tett slik at andre ting ikke renner ut:)
hurra og hei! Skrevet 23. februar 2008 #19 Skrevet 23. februar 2008 Neineinei:) Det trenger du ikke. Du legger jo kjeksen i bunnen, så ingenting renner ut-garantert;)
mamma til 2 herlige gutter Skrevet 23. februar 2008 #20 Skrevet 23. februar 2008 He he dette må jeg svare på, har lagd endel ostekaker:) Jeg tar springformen fra hverandre legger bakepapir over bunnen og setter ringen på. Kjeksbunnen trykker jeg godt ned,etterpå tar jeg kjøkkenpapir og trykker over så det overflødige smøret blir borte. Da blir bunnen veldig fin og hard, faktisk så hard at jeg kan lirke ostekaka over på håndflaten min og holde den uten at den blir ødelagt. håper dette hjelper;)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå