Gå til innhold

tips om hvordan lage god rotmos


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Grete Roedes rotmos:

 

400 g kålrot

3 stk gulrøtter

2 stk poteter

1 dl Sans Kesam Original

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

 

Rens og skjær grønnsaker og poteter i grove biter. Kok dem møre i minst mulig vann. Damp de kokte grønnsakene og mos dem sammen med kesamen. Smak til med salt og pepper.

Blander potet, sellerirot eller persillerot i biter og koker det sammen. Kan også lage en uten potet, og da bruker vi vel ofte kålrabi og sellerirot. Kjører det sammen når det er feridg kokt, og tilsetter melk/fløte/smør/salt/pepper (kommer an på hvor sunn den skal vere).

 

Er fint å blande frosne erter i.

finner du tak i pastinakk er det himmelsk å putte i potet eller rotmos.

 

Et annet tips er å lage "Potetmos" av blomkål. Smsker kjempe bra, og greit om en vil unngå karbohydrater. Fungerer bra å blande i en potet eller to. La bare blomkålet være godt avrent før du moster eller stapper.

Annonse

Tusen takk for fine tips. Skal ha rotmos ved siden av fiskekaker og tenkte kanskje at jenta på drøyt 3 år ville spise dette.

 

Erteposen: virker som du kan lage mat, har sett at du alltid kommer med spennende forslag til mat...Jobber du med mat el er det kun hobbybasis?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...