Gå til innhold

Jeg har en pose med frisk SPINAT, men hva skal jeg bruke den til?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Lag hjemmelaget tomatsuppe:

 

1/2 pakke salami

2 bokser hermetisk tomat (moses med stavmikser)

vann

1 buljongterning

1 boks kikerter (evt pastaskjell, hvis du ikke liker kikerter)

1 pakke spinat

parmesan

 

Skjær salamien i strimler, og stek den i olje i ei gryte. Tilsett tomater, vann, buljongterning og kikerter. Kokes ca 10 minutter (eller lengre, hvis du vil ha suppa tykkere). Tilsett spinaten helt mot slutten, og server så snart spinaten har sunket sammen. Serveres med parmesan over, og brød ved siden av.

Annonse

Eller lag stuet spinat:

 

Bacon-terninger

Spinat

Fløte

Pinjekjerner

 

Stek baconterningene. Tilsett spinat og fløte, og la spinaten såvidt kollapse, før du tilsetter pinjekjerner og serverer.

 

Husk å aldri koke spinaten for lenge - da blir den bare grå, slimete og ekkel.

En sikker vinner hos oss er å ha spinat i potetstappa og så kjøre den. Grønn stappe:) Kan vaske og fryse den spinaten du ikke bruker.

 

Liker godt å lage grønn saus også. Hvit saus som du koker spinaten et min eller to, og så bruker du stavmikseren og får en grønn saus. Enten til fisk, i lasagnen eller til pølse osv.

Husk at du ikke kan varme opp spinat to ganger, kan bli giftig. (ifall du får rester)

 

Handleliste:

kylling file

marinert hvitløksbåter m chili

marinert soltørket tomat

fløte

spinat

 

Tilberedes slik:

Hell av oljen på hvitløksbåtene og tomatene. men tilsett litt i gryten.

stek kyllingfile i biter, tilsett hvitløksbåter (hele) og soltørket tomat (hakket i litt mindre biter) stek litt sammens. tilsett fløte og litt olje. ha i spinat.

 

Kjempegodt !

 

Serveres med ris og baguetter

Gjest Lykkeliten2

"smelt" spinatbladene sammen med litt smør i en kjele over svak varme under lokk. tilsett presset hvitløk salt og pepper og fløte, kok opp så fløten tykner, tilsett revet ost , parmesan eller sveitser er godt. server med pasta elleer som dip til tortilla chips

Pasta med spinat! mmm, det er så godt.

 

Fersk pasta (Tagliatelle 250 g)

Fersk sopp som deles i skiver, stekes

Bogskinke deles i småbiter,stekes

1 pk matfløte

spinat

 

Kok opp pastaen i matfløten, tilsett salt, pepper og spinat.

Surr sammens skinke og sopp som tisettes tilslutt.

 

Alt er ferdig på 5 min :-)

 

Annonse

Jeg bruker det ofte fersk som salat. Ellers så er spinatsaus veldig godt til fisk. Det er rett og slett en hvit saus men du tilsetter spinat til slutt. Pleier å være en hit hos mange barn:)

 

Din kan forresten spise spinat, det er barn under året som ikke skal ha.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...