Gå til innhold

skal lage middagsplan for 1 uke.. Kom med forslag...


Anbefalte innlegg

Skrevet

E helt tom her og treng hjelp...

Skrevet

Kjøttkaker m ertestuing

kjøttdeig og spaghetti

torsk i form

wok

fiskeburger

pølsegrateng

Skrevet

seibiff med løk

lasagne

omelett og rundstykker

fiskegrateng

taco

biff med båtpoteter

hjemmelagede kjøttkaker

Skrevet

Sørg for å variere middager, slik at dere hver uke får i dere kjøtt, fisk og kylling. Da blir det også lettere å tenke ut hva dere skal ha.

Skrevet

Planlegg salatene og grønnsakene du trenger i løpet av uka. En halv paprika der osv...penger å spare på det og alt blir brukt opp.

Pytt-i-panne med potetrester fra en annen middag: server med enten en salat, eller littsopp og div.

Fiskemiddag: Torskefilet (f,eks) dippes i et piska egg krydra med salt og pepper og så i griljermel eller knust kavring og cornflakes, eller brødsmuler. Stekes i panna. Pitabrød eller mmmm hjemmelaget nanbrød åpnes: Inn med fisken salat, rød løk-sliver , tomat, agurk- hva du nå vil ha. Dressing og ost etter smak.

Ovnsstekt gourmetkylling med hjemmelaget potetmos og tilbehør som ønsket. Fløtesaus lages på skyen i langpanna (kok den ut med vann) og eventuelt litt ekstra buljong. Ta vare på alle kyllingrestene! Alle!

Kyllingsuppe: kok kraft på kyllingrestene, sammen med det du ønsker. Jeg bruker sellerirot, div.urter, hel pepper, salt, løk grovkuttet (med skall-flott fargesetter) og hvitløk. gulrot. Sil kraften og lag suppe en dag du ønsker det, med eller uten kyllingkjøtt. Jeg bruker kyllingfilet, småhakket gulrot, sellerirot og persillerot, finhakket løk og store potetbiter, servert med grovt brytebrød.

 

 

Prøv å sette opp menyer, som sørger for at du får brukt opp all maten. Man trenger sjeldent en hel brokkoli, hvis man også skal ha andre grønnsaker- da bør man ha det flere ganger, så alt blir brukt opp. Pølserester kan brukes i pytt-i-panne. Ris til stekt ris, osv.

 

Skrevet

Koteletter med tilbehør (surkål, poteter, gulrøtter osv.)

Pannekaker og tomatsuppe (ev. ertesuppe)

Fiskeboller i hvit saus

Tortillalefse fylt med kjøttdeig, svinefilébiter eller biff, pluss salat, tomat, paprika, mais osv. Ev. pitabrød

Kokt torsk

Stekt sei

 

Masse godt. Kommer ikke på mer akkurat nå :)

 

 

 

Skrevet

fiskeboller i hvit saus

fiskegrateng

karbonadekaker- stekt løk

kylling og ris med bernaise saus

kyllinggryte

pasta og kjøttdeig

laks og rømme

seibiff med stekt løk og rømmesaus

kjøttkaker i brun saus

koteletter

 

taco

nachos

lasagne

pizza

Skrevet

Her er min middagsplan for neste uke:

 

Røkte kjøttpølser av kalkun, poteter og kålrabistappe

Stekt laks med ris, grønnsaker og parisiennesaus

Kjøttdeiglapskaus

Fiskepudding i hvit saus med bacon, poteter og grønnsaker

Resten av lapskausen fra onsdag + pannekaker

Hjemmelaget pizza

Rogan Josh med lam, ris og nanbrød

 

Skrevet

MANDAG: Lapskaus

TIRSDAG: Seibiff m/løk

ONSDAG: Kjøttpudding

TORSDAG: Flesk

FREDAG: Biff Stroganof gryte

LØRDAG: Tikka Masala (kylling)

SØNDAG: Koteletter m/poteter & soppsaus

 

MANDAG: Sodd

TIRSDAG: Fiskekaker

ONSDAG: Kjøttkaker

TORSDAG: Spaghetti & kjøttsaus

FREDAG: Kyllingfilet m/ris & bernaise

LØRDAG: Løvbiff m/ chips & bernaise

SØNDAG: Invitèr fam. på skinkesteik!

 

MANDAG: Pølser & potetmos

TIRSDAG: Laksefilét

ONSDAG: Farsekaker

TORSDAG: Kyllinglår stekt selv i ovn :)

FREDAG: Biff shop seuy m/ ris

LØRDAG: Entrecote m/ bakt potet

SØNDAG: Thai wok m/ kylling

 

Det var det jeg kom på i farta:)

 

Skrevet

Pølsegryte

Laks med potet, agurksalat og rømme

Wok med kylling

Pannekaker og tomatsuppe

Fiskegrateng

Taco

Pasta og kjøttsaus

Fiskekaker med makaronistuing og brun saus

 

Skrevet

Ta en dypdykk i frysener, og planlegg menyen ut fra hva du har der. Da blir det billigere og du får brukt opp det du har i fryseren :)

 

-Mandag: Ovsnbakt fiskepudding me/dampet kål, kokte på poteter og smeltet smør m/gressløk

- Tirsdag: Wok m/kylling, grønnsaker og nudler

- Onsdag: Aspargessuppe m/ grove rundstykker og hvitløkssmør (posesuppe som du har masse friske, grønne asparges i)

- Torsdag: Ovnsbakt laksefilèt m/ ris, brokkoli og en god fiskesaus

- Fredag: Pastasalat (enten vegetar eller med kylling eller fisk) og grove rundstykker m/hvitløkssmør

- Lørdag: Pasta med hjemmelaget kjøttsaus og salat

- Søndag: Hel kylling (delt i 2) i romertopfel (eller annen form m lokk) - legg lag på lag med poteter i skiver, squash i skiver, løk i ringer og paprika i strimler og krydder/urter. Kyllingen marinerer du i olje, sennep og krydder fra dagen før og legger på toppen. Stekes til kyllingen er ferdig og potetene er møre. Server grønn salat og krydderrømme til.

Skrevet

Tusen takk jenter..

 

Her ska det bli middag...

Skrevet

Dag 1. Pølse med brød

Dag 2. Taco

Dag 3. Hamburger

Dag 4. Pannekaker

Dag 5. Wraps

Dag 6. Tomatsuppe

Dag 7. Fiskepinner

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...