Gjest Skrevet 13. februar 2008 #1 Del Skrevet 13. februar 2008 Jeg hadde hatt lyst til å lage ordentlig biffmiddag til valentines i morgen, men har lest i noen innlegg om de som ikke spiser biff. Mener det må være greit hvis den er gjennomstekt (kanskje ikke best smak på den da, men jeg har et sug etter ordentlig kjøtt!!!!) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 13. februar 2008 #2 Del Skrevet 13. februar 2008 nei det kan du ikke. må vente til fredag... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136843756 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BitteLiten *har født* Skrevet 13. februar 2008 #3 Del Skrevet 13. februar 2008 Det som er med alt kjøtt nå som vi bærer på små spirer er at absolutt ALT må være skikkelig gjennomstekt... Så du kan spise det dersom det er grått liksom... Skosåle er ikke tingen for mg, så jeg spiser ikke biff når jeg er gravid.... men det er bare fordi jeg egentlig vil ha den medium tiil medium -.... synes rett og slett det ikke er godtmeg gjennomstekt biff. Men ikke bekymre deg, hvis du stekerdin skikkelig så er det bare å spise:o) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136843770 Del på andre sider Flere delingsvalg…
NormaJean Skrevet 13. februar 2008 #4 Del Skrevet 13. februar 2008 hallo???? ikke spise biff???? har man stekt den på utsiden så er alle bakterier svidd. de er på utsiden, ikke inni biffen. trenger ikke akkurat å spise rå biff, men medium stekt burde være bra nok..... kos deg..... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136844019 Del på andre sider Flere delingsvalg…
yvve73 Skrevet 13. februar 2008 #5 Del Skrevet 13. februar 2008 Jeg spiser også medium biff. Hvis man ikke spiser biff i det hele tatt, selv om den er gjennomstekt, så kan man jo ikke spise noe kjøtt i det hele tatt. Nei, kos deg du!!!!! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136844485 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ALMA1 Skrevet 13. februar 2008 #6 Del Skrevet 13. februar 2008 Legen min anbefalte meg og spise biff fordi blprøve viste jeg var for lav på et elr annet,såh jeg spiser biff,namanm........men godt stekt,men det er fordi jeg aldri har spist annet enn godt stekt dah,klarer ikke rødbiff. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136844556 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jannamor Skrevet 13. februar 2008 #7 Del Skrevet 13. februar 2008 Som kokk kan jeg fortelle dere dette. Biffen er gjennomstekt da den har en kjernetemperatur på 70 grader. Da er alle farlige bakterier drept! Det betyr at man godt kan ha en medium stekt biff, den er fortsatt over 70 grader. man kan evt bruke steketermometer for å være sikker på tempen, Husk bare og hvile biffen lenge nok etter å ha brunet den i en glovarm panne, skreu så platen ned og stekt den noen minutter på hver side. Da blir den mør. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136844566 Del på andre sider Flere delingsvalg…
OhMyGod!!! Skrevet 13. februar 2008 #8 Del Skrevet 13. februar 2008 spiste biff for noen dager siden jeg, ikke heelt grå da, men gjennomstekt var den ja. nammmm.....med fløtegratinerte poteter! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136844994 Del på andre sider Flere delingsvalg…
britt72 Skrevet 13. februar 2008 #9 Del Skrevet 13. februar 2008 Endelig et fornuftig innlegg! Men hvordan går det hvis en fryser kjøttet på forhånd? Drepes noen bakterier da? Det hadde jo vært et enkelt alternativ til skosåler... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136845123 Del på andre sider Flere delingsvalg…
=)mamsen=) Skrevet 13. februar 2008 #10 Del Skrevet 13. februar 2008 En biff er ikke "medium" med en kjernetemp på 70 grader Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136845173 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trulte76 Skrevet 13. februar 2008 #11 Del Skrevet 13. februar 2008 den kan være rosa også inni har jeg lest..for da er det såpass høy temeratur at evt toxoplpmose er tatt knekken på..blodig biff og rød biff er fy.. godt gjennomstekt er du iallefall trygg Kos deg Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136845282 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trulte76 Skrevet 13. februar 2008 #12 Del Skrevet 13. februar 2008 ja visst man har fryst biffen først kan man ha en blodig biff om man vil Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136845312 Del på andre sider Flere delingsvalg…
NormaJean Skrevet 13. februar 2008 #13 Del Skrevet 13. februar 2008 Hallo!!!! folkens. Bakterier finnes på UTSIDEN av en overflate. dvs, steker du biffen dreper du bakteriene. Ergo, det er ikke farlig å spise biff. uansett om du ikke har fryst den. grunnen til at man feks skal steke kjøttdeig godt er fordi kjøttet er KVERNET, dvs. eventuelle bakterier finnes mer blandet inn med kjøttet. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136846777 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Verdens peneste gutter er mine Skrevet 14. februar 2008 #14 Del Skrevet 14. februar 2008 Selvsagt kan du da spise biff som er godt stekt. Har gjort det både i dette svangerskapet og forje. DEt er da rent kjøtt. Skal enn gå rundt å være hysterisk redd for hva enn har i seg blir det ikke stort enn spiser. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136847298 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Dora* Skrevet 14. februar 2008 #15 Del Skrevet 14. februar 2008 oioioi.... Mener du dette seriøst? At bakteriene kun fins på utsiden?... Det er jo akkurat som å si at du godt kan spise ost som er mugla bare du skraper av mugelet? Jeg ønsker å tro at du skreiv dette innlegget kun for å provosere.... Dessuten er det ikke hysterisk å følge de rettningslinjene som matportalen gir deg... Men for all del... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136847549 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 14. februar 2008 #16 Del Skrevet 14. februar 2008 Oi, her var det kommet mange svar. Takk for hjelpen =0) Da tar jeg sjansen på en godt stekt biff (ikke skosåle) med gratinerte poteter, salat, bearnesaus, sopp......nam nam! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136848138 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mastermind Skrevet 14. februar 2008 #17 Del Skrevet 14. februar 2008 Hun over her skrev nok ikke for å provosere. Biff er rent kjøtt, og bakteriene er bare på utsiden. Og biff er stekt når den har kjernetemperatur på 70 grader. Vil du ha de på 100 grader før du mener den er stekt? I så fall, hvor tørr blir kyllingen da? Den er ferdig når den har kjernetemperatur på under 70, tror det er 68 eller noe sånt. Ingen grunn til å vere så hysterisk! Spis vanlig norsk mat. Det har folk gjort i hundrevis av år. Ingen fare med å spise biff iallefall. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136848187 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Idun<3tosmå<3 Skrevet 14. februar 2008 #18 Del Skrevet 14. februar 2008 Og toxo er ikke en bakterie og lever og infiserer vev i kroppen til både mennesker og kyr, sauer og ja... Mye annet rart.... Når dere får en infeksjon jenter, tror dere alle ligger på utsiden? Jurbetennelse på både dere og kyr? På utsiden? Litt synd at noen sprer galt budskap, og påstår ting uten å vite noe... For det å si at alle bakterier kun er på utsiden er rett og slett galt. Når man IKKE er gravid og kun trenger å tenke på bakterier som kan gi diare og oppkast stemmer det at aktuelle bakterier er kun på utsiden, dette pga at de kommer ikka fra biffen, men fra det biffen er i kontakt med og eks kokken. Det er forsatt bakterier inni biffen, men de er ikke farlige for oss. Toxo er en parasitt og den lever i et vertsdyr, eks kua, senere kalt biffen, av å infisere vev rundt i kroppen. Om vi mennesker blir smittet kan den til og med infisere hjernevevet vårt faktisk. Tror dere da den fint legger seg på utsiden av hodet mellom hårstråa?? Til sutt vil jeg bare nevne at jeg elsker blodig biff, og har spist myyye biff i mitt lange liv. Jeg har enda ikke blitt smittet av Toxo, og tror heller ikke jeg blir det nå når jeg er gravid, bare fordi jeg er gravid. Vær heller obs på å vaske grønnt, da jorden på disse kan inneholde toxo, og mye av det grønne vi kjøper kommer fra sørEuropa, der Toxo er et betydelig større problem! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/136843722-kan-man-ikke-spise-biff-selv-om-den-er-godt-stekt/#findComment-136848595 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå